[APRILIE - IUNIE] Retrospectiva anului 2022 – partea a 2-a

Scris de Redacție
418 vizualizari

Luna aprilie a debutat cu un accident în care au fost implicate trei autoturisme, de fapt un carambol produs de un bărbat de 40 de ani.

Apoi a plecat în concediu secretarul primăriei și activitatea s-a blocat, semn că scara priorităților este întoarsă invers la Stâlpeni, ceea ce se știe de altfel, de către oricine care are treabă cu autoritățile locale și i se spune „nu se poate”. Ei, bine, când lipsește secretarul primăriei, „chiar că nu se poate”.

Tot în luna aprilie a avut loc un protest al lucrătorilor de pe platforma „Dacia” din Mioveni, eveniment ce nu a trecut neobservat de domnul primar Șerbănoiu, pe atunci atașat trup și suflet de PSD „Argeși”, cum scria dumnealui. Plin de recunoștință față de partidul care propunea o inițiativă ce nu influența cu nimic viața din comuna noastră, domnul Șerbănoiu a ținut să se bage în seamă, urmat, evident și de consilierii dumnealui de suflet. Doar că nu i-a folosit, sursele gazetei spunând că sprijinul PSD pentru încă un mandat de primar fiind foarte mici.

Același domn primar a mai scris, pe lângă comentarii, și Raportul anual pe care trebuia să îl prezinte festiv, în ședință de consiliu, conform legii. Fiindu-i probabil rușine cu însăilarea de vorbe goale și copierea unor paragrafe din legi, prezentarea publică nu s-a mai ținut, raportul pe anul 2021 rămânând doar un document nebăgat în seamă de cetățeni, aruncat undeva pe site-ul primăriei.

A urmat o serie de articole despre cele 10 paradoxuri ale comunei Stâlpeni în ceea ce privește educația, partea I și partea a II-a. Paradoxuri care sunt valabile și astăzi, pentru că nu s-a schimbat mai nimic în bine, nici la Liceul Stâlpeni, nici la inspectoratul școlar județean. Dar despre asta vom vorbi atunci când vom analiza ce s-a întâmplat în celelalte luni ale anului 2022.

În Săptămâna Patimilor gazeta a scris și despre primul caz de bullying de anul acesta, pentru că au fost mai multe. De atunci a început și devoalarea „abilităților” de director de liceu ale doamnei profesor Elena Postelnicu, de la acest eveniment întâmplările derulându-se cu repeziciune și nu în favoarea dumneaei.

Administrativ, au fost două evenimente importante, respectiv ședința ordinară de consiliu local, convocată pentru 27 aprilie 2022, pe care o puteți viziona aici, iar al doilea eveniment a fost aprobarea unui proiect de lege în stilul caracteristic primarului Șerbănoiu, în care s-au legiferat scutiri de taxe, … care erau acordate deja. Că atât se poate.

Luna mai a fost plină de evenimente, mai ales în ceea ce privește educația din comună. În 18 mai a avut loc un protest spontan al elevilor din Liceul Stâlpeni, sătui de modul arogant și tiranic de a conduce instituția de învățământ de către doamna Postelnicu Elena. După protest, doamna director a promis niște garduri, electrificate, am zis noi inițial, de 4 metri, a zis doamna, dar ulterior nu a mai recunoscut că aceasta era intenția dumneaei. De fapt nu s-a mai făcut nimic, fapt ce a dus la un alt incident despre care vom discuta când vorbim despre luna septembrie.

În aceeași lună mai 2022, proiectul de hotărâre de consiliu local al domnului Daniel Dobrișan privind bursele școlare a căzut la dezbaterea în ședința de consiliu din 26 mai 2022, neintrând la vot din motive de lipsă de finanțare, plus niște absurdități legislative inventate ad-hoc de domnul secretar al primăriei, care nu este la prima abatere în acest sens. De fapt în tot anul 2022 singurele inițiative de proiecte HCL au fost în exclusivitate ale primarului Gabi Șerbănoiu, iar domnul secretar a avut grijă ca aceasta să fie regula.

În spiritul inițiativei de a ajuta comunitatea a fost curățat, după ani buni, bazinul de apă de la Oprești cu implicarea consilierilor Pro România, fapt ce a dus la diverse acuze venite din partea celor care nu fac nimic, dar care se supără când fac alții, fapt ce a condus la o luare de poziție a unui domn, delegat sătesc și redactor la Gazeta de Stâlpeni.

Și tot în mai, a avut loc un accident ușor de circulație în care a fost implicat un autoturism în care se afla subprefectul de Argeș, Ciprian Niculăescu.

Iunie a fost luna în care s-au organizat serbările de sfârșit de an școlar la Rădești, la Stâlpeni și la Livezeni, precum și examenul de bacalaureat, doar 5 absolvenți de liceul din Stâlpeni reușind să fie admiși în vară. Iar la evaluarea națională Școala Livezeni a reușit rezultatele cele mai bune comparativ cu celelalte instituții de învățământ din comună.

Gazeta a publicat, tot în iunie, un interviu cu domnul profesor Ștefan Olteanu, partea I și partea a II-a adunând împreună peste 2000 de vizualizări, semn că profesorii care au părăsit catedra și se află la pensie încă primesc aprecierea locuitorilor comunei Stâlpeni pentru calitatea actului didactic, dar și pentru modelele de comportament pe care le-au construit zi de zi.

Civic au existat câteva evenimente notabile, precum curățarea Izvorului de la Moară de către câțiva membri ai asociației „Stâlpeni, comuna noastră!”, iar o mână de cetățeni, împreună cu o parte din consilierii locali și delegații sătești ai Pro România au amenajat prin forțe proprii un canal de scurgere a apei pluviale pe sub un drum comunal.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate