[NOAPTEA CA HOȚII] Sub tăcerea presei servită politic cu mulți bani, premierul Ciolacu l-a demis pe cel care i-a contestat certificatul de revoluționar

Scris de Redacție
166 vizualizari

Premierul Marcel Ciolacu face pași semnificativi către un regim autoritar, asemănător celui condus de Viktor Orban, printr-o mișcare care ridică întrebări serioase despre transparența și respectul pentru lege într-o democrație europeană. Informațiile furnizate de Aktual24 și preluate de PressHub și Argeșul Online dezvăluie că Marcel Ciolacu l-a demis „noaptea ca hoții” pe șeful Secretariatului de Stat pentru Revoluționari (SSR), Mihai Dodu. Motivul real este existența unei anchete jurnalistice a site-ului Recorder, care a adus la lumină suspiciuni privind certificatul de revoluționar al premierului.

Anca Simina, realizatoarea reportajului Recorder, a dezvăluit faptul că instituția statului Corpul de Control, subordonată lui Ciolacu, a fost trimisă să ancheteze Secretariatul pentru Revoluționari, într-o încercare de a reduce impactul anchetei. Gestul premierului a fost perceput ca o acțiune autoritară, întrucât certificatul de revoluționar aduce beneficii suportate de la bugetul de stat și ar trebui să reflecte o activitate revoluționară care, din păcate, lipsește în cazul lui Marcel Ciolacu.

Demiterea lui Mihai Dodu este considerată de presa care nu este abonată la contracte politice, ca un abuz de putere specific societăților totalitare. Dodu a prezentat informații de interes public, în conformitate cu Legea 544, despre certificatul de revoluționar al lui Ciolacu. Acesta a permis jurnaliștilor să studieze dosarul, dezvăluind semnături false și declarații dubioase.

Anca Simina a mai subliniat că gestul lui Ciolacu demonstrează intoleranța față de cei care aduc la lumină adevăruri incomode. Cu presa amuțită și cu o acțiune autoritară la vârful instituțiilor, se conturează un tablou al unui regim care încearcă să-și ascundă faptele.

PressHub a subliniat că demiterea lui Dodu fără nicio explicație aduce aminte de metodele autoritare ale lui Viktor Orban, consolidând bănuielile cu privire la direcția în care se îndreaptă România. Argeșul Online a adăugat că gestul lui Ciolacu arată un dispreț față de democrație și transparență, cu consecințe grave asupra respectului pentru lege și instituțiile statului.

În aceste circumstanțe, pare evident că demiterea lui Mihai Dodu are legătură cu dezvăluirile Recorder și este un semn alarmant că România se îndreaptă către un regim autoritar, iar presa încă independentă are o misiune esențială în a dezvălui astfel de acțiuni și a susține principiile democrației necesare unui stat membru al Uniunii Europene.

„La exact 34 de ani de la Revoluția Română, libertatea din România primește un glonț în spate, tocmai din partea unuia care pretinde că a luptat pentru libertate. Suntem din nou în „Ferma animalelor” a lui Orwell”, mai adaugă Aktual24, subliniind acest pericol real la adresa adevărului și statului de drept.

Foto: Recorder.ro


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate