Recomand „Despre minciună” tuturor celor care simt că rostirea cuvintelor este mai mult decât un act banal. Este o responsabilitate față de noi înșine, față de ceilalți și față de adevăr…
Carte
[RECOMANDARE DE CARTE] „Cum a rămas România fără președinte ales”, coordonator Cristian Preda
Într-un context politic tensionat, marcat de manipulare mediatică, neîncredere în instituții și o polarizare tot mai accentuată a societății, volumul „Cum a rămas România fără președinte ales”, coordonat de …
[RECOMANDARE DE CARTE] „Povestea Elisabetei Rizea din Nucșoara, urmată de mărturia lui Cornel Drăgoi”, de Irina Nicolau și Theodor Nițu
Dacă ai auzit vreodată pe cineva spunând „era mai bine înainte”, dă-i această carte. Dacă tu însuți simți tentația de a idealiza trecutul, citește această carte. Pentru ca libertatea să nu fie doar un cuvânt, ci o …
[RECOMANDARE DE CARTE] „Ingredientele care ne fac viața mai frumoasă”, de dr. Mihaela Bilic
Într-o lume obsedată de diete, interdicții alimentare și eternele căutări ale „corpului perfect”, cartea „Ingredientele care ne fac viața mai frumoasă” scrisă de dr. Mihaela Bilic vine ca un …
[RECOMANDARE DE CARTE] „Adio, adio, patria mea cu î din i, cu â din a”, de Radu Pavel Gheo
Radu Pavel Gheo este unul dintre cei mai originali și captivanți autori ai literaturii române contemporane, iar volumul său „Adio, adio, patria mea cu î din i, cu â din a” este o lectură esențială pentru …
[RECOMANDARE DE CARTE] „Nu-ți bate capul cu lucrurile mărunte…”, de dr. Richard Carlson
Dacă simți că te consumi prea mult pentru probleme cotidiene, cartea „Nu-ți bate capul cu lucrurile mărunte…” de dr. Richard Carlson este lectura perfectă pentru tine. Considerată un clasic al …
[RECOMANDARE DE CARTE] „Jurnalul unui puci ratat”, de Grigore Cartianu
Cartea, care îi are în prim plan pe Traian Băsescu, Dan Voiculescu, Crin Antonescu și Victor Ponta, ultimii doi candidați la președinție la alegerile din mai 2025, poate fi considerată un „document” …
[RECOMANDARE DE CARTE] „Neîncrederea. Cum funcționează România profundă”, de Radu Umbreș
Cartea „Neîncrederea. Cum funcționează România profundă”, scrisă de Radu Umbreș, este o incursiune fascinantă în dinamica socială și actuală a satului românesc. Bazată pe doi ani de …
[RECOMANDARE DE CARTE] „Întoarcerea vremurilor barbare”, de Thierry Wolton
Dacă vrem să înțelegem mai bine lumea de astăzi și pericolele care amenință democrația, „Întoarcerea vremurilor barbare. De la un război la altul” de Thierry Wolton este o carte care ne poate devoala secretele din spatele unor…
[RECOMANDARE DE CARTE] „Moscova provoacă lumea”, de Ion Rațiu
Departe de a fi doar o analiză a trecutului, volumul rămâne relevant și astăzi, arătând că politica externă a Moscovei se bazează pe aceleași reflexe expansioniste, indiferent de …
[RECOMANDARE DE CARTE] „Tiranul cu nas mare și cu suflet foarte mic”, de Cristian Preda
Merită să citiți această carte deoarece este o lectură captivantă și amuzantă, perfectă pentru cei care iubesc umorul fin și ironiile politice și oferă o perspectivă inedită asupra istoriei României, prin ochii …
[RECOMANDARE DE CARTE] „De ce bărbații se uită la meci și femeile se uită în oglindă?”, de Allan & Barbara Pease
De ce bărbații sunt fascinați de fotbal, iar femeile se privesc în oglindă îndelung? De ce bărbații au nevoie de instrucțiuni clare, iar femeile preferă un limbaj indirect? Cartea oferă răspunsuri la …
[RECOMANDARE DE CARTE] „Religia woke. Cum a căzut pradă Occidentul unei mișcări iraționale”, de Jean-François Braunstein
Această nouă religie capătă o tentă utopică, îndreptându-se spre un ideal transumanist care neagă însăși natura umană. Unul dintre cele mai grave pericole pe care Braunstein le identifică este pierderea gândirii …
[RECOMANDARE DE CARTE] „România în 100 de ani. Bilanțul unui veac de istorie”, de Oliver Jens Schmitt
Un aspect remarcabil al cărții este echilibrul între critică și speranță. Schmitt pledează pentru o Românie „normală”, integrată în Europa ca un stat democratic, de drept, fără excesele specifice …
[RECOMANDARE DE CARTE] „Cel mai vestit vânzător din lume”, de Og Mandino>
Această carte este pentru oricine dorește să-și îmbunătățească viața, indiferent dacă lucrează în domeniul vânzărilor sau nu. Managerii, antreprenorii, studenții și oricine caută inspirație pentru a deveni mai …
[RECOMANDARE DE CARTE] „Linchpin. Ești de neînlocuit?”, de Seth Godin
Dacă ești în căutarea unei cărți care să-ți redefinească perspectiva asupra muncii și rolului tău într-o organizație, „Linchpin. Ești de neînlocuit?” este alegerea perfectă. Scrisă de Seth Godin, unul dintre …
[RECOMANDARE DE CARTE] „De la idee la bani”, de Napoleon Hill
Această carte pe care o găsiți în librării și online de pe site-ul Cărturești, este o bijuterie a literaturii motivaționale, care merită citită nu doar o dată, ci ori de câte ori ai nevoie de inspirație…
[RECOMANDARE DE CARTE] „Ne facem bine”, de Cosmin Savu, Rareș Năstase, Paula Herlo, Alex Dima, Paul Angelescu
„Ne facem bine” nu este doar o carte; este o chemare la acțiune, un strigăt civic pentru a ieși din nepăsare. Este un reminder că, indiferent de obstacole, există întotdeauna oameni care reușesc să împingă …
[RECOMANDARE DE CARTE] „Ruperea blestemului. Revoluția Română din decembrie 1989”, de Cătălin Ranco Pițu
Cartea se axează pe descifrarea unei rețele dense de dezinformări și manipulări care au dominat atmosfera României după 22 decembrie 1989, momentul în care regimul Ceaușescu s-a prăbușit…
[RECOMANDARE DE CARTE] „Forța gândirii pozitive”, de Norman Vincent Peale
Forța gândirii pozitive nu este doar o lectură, ci un instrument care îți poate schimba viața. Mesajul principal al cărții este că fiecare dintre noi are capacitatea de a-și controla propriile gânduri și, prin aceasta, de a …
[RECOMANDARE DE CARTE] „Anul în care nu am murit”, de Carmen Uscatu
Carmen Uscatu, care și-a dedicat viața cauzei umanitare, ne arată prin acest volum că boala nu este doar un test al rezistenței fizice, ci și al voinței. Încercarea personală de a supraviețui a devenit …