[ FOTO ] Dacă există bunăvoință și spirit civic, se poate și cu bani puțini

Scris de Constantin Cutic
285 vizualizari

Într-o perioadă în care bugetul local este tot mai afectat de criza economică, cea care se amplifică pe zi ce trece, necesitatea cheltuirii cât mai eficiente a banului public consider că trebuie să devină o prioritate tot mai mare. Dacă ne dorim să realizăm cât mai multe lucruri în comună și să satisfacem într-o proporție cât mai mare nevoile și doleanțele venite din partea cetățenilor, implicarea civică este o soluție.

O vorbă din bătrâni spune că „omul sfințește locul”. Acest lucru îl putem constata fiecare dintre noi, dacă aruncăm câte o privire la felul cum arată anumite gospodarii, în comparație cu altele sau cum sunt gospodărite unele comune față de altele. Este adevărat că mărimea bugetului contează, dar la fel de adevărat este și faptul că trebuie să  știm și să vrem să ne gospodarim cât mai bine.

Nu de puține ori am criticat și m-am opus, în consiliul local, anumitor cheltuieli neprioritare sau care nu răspundeau adevăratelor nevoi ale majorității cetățenilor.  Deși acest lucru mi-a atras oprobiul unora și am avut de suportat anumite decizii luate împotriva mea (excluderea din consiliul local și din PSD, în 2019), faptul acesta nu m-a împiedicat să lupt în continuare pentru ideile mele și să cred că lucrurile se pot face mult mai bine ca până acum.

Dacă ne dorim cu adevărat ca această comună să arate mai bine, cred că nu este de ajuns doar să criticăm sau să așteptăm ca altcineva să ne facă totul. Este nevoie și de implicarea și de spiritul civic al fiecăruia dintre noi. Un exemplu în acest sens îl reprezintă și construirea, zilele acestea, a unei rigole pe strada Lacului din Rădești, necesară atât pentru prevenirea inundarii unor gospodarii din zona respectivă, cât și pentru menținerea drumului într-o stare cât mai bună de utilizare.

Datorită înțelegerii și bunăvoinței domnului primar, care ne-a pus la dispoziție materialele necesare, dar și ajutorului fizic primit de la cetățenii din zona, această lucrare s-a realizat cu niște costuri de vreo trei ori mai mici decât în mod obișnuit.

Incurajându-vă pe fiecare dintre dumneavoastră să dați dovadă de cât mai multă implicare și spirit civic, vă asigur de toată disponibilitatea și sprijinul meu în realizarea cât mai multor astfel de lucrări.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate