[VIDEO] Sfințirea bisericii de la Slănic

Scris de Gheorghe Nicolae
332 vizualizari

Luni, 13 iunie 2022, am participat la Sfințirea Bisericii de la Slănic cu Hramul Adormirea Maicii Domnului, Sfânta Treime și Sfântul Teofil Mărturisitorul, unde au fost prezenți sute de credincioși veniți din mai multe regiuni ale țării.

Slujba de sfințire a fost săvârșită de către soborul de ierarhi condus de către Înalt Preasfințitul Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înalt Preasfințitul Părinte Varsanuvie, Arhiepiscopul Râmnicului și Înalt Preasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului înconjurați fiind de un ales sobor de preoți și diaconi.

A fost un eveniment foarte bine organizat, pelerinilor asigurându-li-se transportul gratuit cu microbuze și autobuze. A fost un eveniment unic în care femeilor li s-a permis accesul în Sfântul Altar, conform obiceiurilor ortodoxe.

Fiind un număr atât de mare de credincioși s-a creat și îmbulzeală la intrarea în biserică, dar Jandarmeria a păstrat ordinea. Din cauza caniculei au fost și oameni care au leșinat, dar și alții care înjurau în fața Bisericii că nu erau lăsați să intre mai repede, în contextul în care au fost sute de oameni, un lucru rușinos după părerea mea și a altor oameni prezenți.

Vă las să urmăriți două videoclipuri de la acest mare eveniment.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

ISTORIC

SLUJBA DE SFINȚIRE


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate