[LICEU] Dar garduri electrice, nu ne puneți?

Scris de Andrei Vacaru
1,3K vizualizari

Liceul „I.C. Petrescu” din Stâlpeni continuă să fie în centrul atenției, chiar și după articolele pe care le-am scris despre managementul defectuos al doamnei directoare, întărind solicitarea pe care i-am făcut-o în nume personal de a părăsi onorabil, prin demisie, o funcție pentru care nu are nici competența și nici dăruirea de a o îndeplini în folosul elevilor și al unității de învățământ.

Săptămâna trecută, la un control extern (se pare că de la inspectorat), când doamna directoare a vrut să le prezinte clasele de liceu celor veniți în inspecție, la una dintre ele a găsit doar un elev în bancă, în timpul orelor de curs. Imediat doamna a pus mâna pe telefon și a chemat poliția.

„Am fost solicitați de doamna director pentru că avem un protocol cu liceul pentru prevenirea absenteismului și a faptelor antisociale. Elevii erau în timpul orelor la o unitate economică de pe raza comunei Stâlpeni, fiind trimiși de noi înapoi la unitatea de învățământ. Periodic au avut loc astfel de intervenții, mai puțin în pandemie, când elevii nu au venit la școală” ne-a declarat șeful de post al Poliției Rurale Stâlpeni.

Așadar elevii pleacă frecvent de la ore în afara liceului, dar doar pentru a merge la un magazin din zonă, aspect față de care doamna director a ales să facă două lucruri:

1. să cheme poliția ca să îi readucă la cursuri,

2. să conceapă un sistem de pază în liceu, unul format din 2 profesori care să stea fiecare santinelă, unul la intrarea din fața și altul la cea din spatele liceului. Iar doamnei laborant i s-a stabilit un loc, în fața sălii de sport, de unde să „observe”, precum o cameră de luat vederi, pe cei ce merg la magazin. Doamnă laborant care a primit în a nu știm câta fișă a postului de anul acesta și atribuțiuni de bodyguard, devenind paznicul laborant. Ori laborantul paznic, dar mai degrabă prima variantă, pentru că la liceu se pune mai mult accent pe pază, decât pe educație.

Cum spuneam într-un articol recent și dovedit real, nu „mizerabil”, prin aceste măsuri restrictive, doamna confundă tot mai des școala cu un penitenciar pentru elevi, Gogu spunând că, „stați să vedeți domnu Văcaru, acum lucrează la un proiect prin care să construiască garduri de 4 metri în jurul liceului”. Și tot Gogu spunea că ar fi auzit un elev întrebând, „dar garduri electrice, nu ne puneți?”

Vă dați seama cum ar suna „oferta educațională” pentru cei care sunt acum în clasa a VIII-a și ar lua în calcul să continue studiile la liceul Stâlpeni? VENIȚI LA NOI, LICEUL CU PEREȚII ROZ ȘI CU GARDURI DE 4 METRI! ÎN CURÂND ȘI ELECTRIFICATE. Cine ar dori să intre de bună voie într-o astfel de instituție presupusă a fi școlară?

Doamnă directoare, vă cer încă o dată demisia.

Am înțeles că elevii din Stâlpeni, care sunt copii inteligenți și înțeleg ce se întâmplă, vor să organizeze un protest împotriva dumneavoastră pentru modul cum îi tratați. Și, pe bună dreptate, școlarii și liceenii nefiind „pușcăriașii” dumneavoastră. Ei merită respect, empatie și apropiere pentru îndeplinirea obiectivelor lor de educație și securitate emoțională, nu posturi de santinelă și jigniri repetate.

V-ați întrebat, spre exemplu, de ce oare merg copiii la acel magazin? Să fie pentru că nu ați organizat cu agenții economici măcar un chioșc în incinta școlii, acolo de unde să își procure alimentele sănătoase, conform Ordinului de Ministru 1563/2008? Dacă puneți pază și garduri de 4 metri, oare nu privați niște copii de accesul la mâncarea și apa pe care nu și le pot aduce de acasă din diferite motive?

V-ați întrebat, doamnă director, care a fost efectul celor 3 ședințe cu părinții de la clasa a VI-a, două organizate și conduse lamentabil de dvs. și una condusă de doamna dirigintă, în care v-ați făcut de râs pentru că ați fost dovedită cu minciuna? Înțelegeți de ce copiii o iubesc acum pe doamna lor dirigintă, cea pe care au vrut-o îndepărtată printr-o petiție de la clasă și care a recunoscut că nu se aștepta la așa ceva?

Să fie oare pentru că, prin comparație cu ceea ce ați făcut dumneavoastră, copii au înțeles cine este de bună credință și cine nu, ca în exemplul acela cu polițistul bun și polițistul rău? Numai că dvs., apelând la poliția din Stâlpeni, pare că nici măcar polițist nu sunteți capabilă să fiți.

Opriți-vă aici și lăsați locul cuiva mai empatic, mai echilibrat, mai de bună credință și mai priceput în actul de conducere a unei școli! Nu o spun doar eu, credeți-mă, o spun elevii, unii chiar dintre cei care au terminat demult școala la Stâlpeni și care v-au avut profesor.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate