[INCIDENT] Protest al elevilor de la Liceul „I. C. Petrescu” Stâlpeni

Scris de Redacție
1,9mii vizualizari

Astăzi, 18.05.2022, elevii liceului din Stâlpeni au refuzat intrarea la ore până direcțiunea unității de învățământ nu deblochează porțile care duc către terenul de sport. Doamna director general a venit să dicute cu elevii și, după ce a aflat care sunt doleanțele acestora, a dat ordin de a se descuia poarta de acces.

Imediat după permiterea accesului, elevii au intrat la ore, obținând revendicarea pentru care au protestat.

Context:

În urma unei inspecții făcută cel mai probabil de către inspectoratul școlar vineri, 13 mai 2022, la una dintre clase nu a fost găsit decât un singur elev în timpul orelor de curs. Directoarea liceului a considerat necesar să cheme poliția Secției Rurale Stâlpeni, în urma acțiunii încheindu-se un proces verbal de constatare.

Ca măsură punitivă la cele întâmplate, doamna director general a decis blocarea accesului prin spatele liceului, locul pe unde elevii merg la magazinul alimentar din zonă de unde își procură cele necesare (apă și alimente). Deasemenea, a promis că va schimba actualele garduri cu unele de 4 metri și a convocat pentru ieri Consiliul de Administrație, unde, din sursele noastre, s-a decis supraînălțarea gardului exterior al liceului cu rânduri de sârmă ghimpată dispuse la distanța de 5 cm unul de celălalt.

Toate aceste măsuri au produs nemulțumiri în rândul elevilor, nemulțumiri care au condus la protestul de astăzi.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate