[ IANUARIE - MARTIE ] Retrospectiva anului 2022 – partea 1

Scris de Redacția
341 vizualizari

Sfârșitul de an este un moment de reflecție interioară asupra a ceea ce s-a întâmplat în anul care se încheie și un moment de planuri și rezoluții pentru anul care vine. Au fost 12 luni pline de evenimente, majoritatea dintre ele fericite, pe care dorim să ni le reamintim.

Unul dintre primele articole ale anului a fost despre granturile nerambursabile pentru reducerea abandonului școlar, continuând cu noutățile fiscale ale anului 2022. Tot în ianuarie, Societatea de Apă a pus apometre în satul Ogrezea și am sărbătorit 1 an de gazetărit. COVID-ul a fost unul dintre subiecte și în 2022, dar și politica pe plan județean. L-am sărbătorit pe Mihai Eminescu, iar dna profesor Ioana Olteanu a debutat la Gazetă amintindu-ne despre Unirea Principatelor, un alt eveniment major sărbătorit în această lună.

Februarie a debutat cu informații despre infodemia care ne înconjoară și acum și fenomenul știrilor false, apoi am scris despre transparența decizională. Concursurile de creație pentru elevii din Stâlpeni au continuat și în 2022 cu „Reporter pentru o zi”, consurs câștigat de Mathias (grupa 7-10 ani) și de Elena (grupa 11-14 ani). Am continuat să vorbim despre bugetul local, despre activitatea primarului Șerbănoiu sau neconcordantele din acțiunile sale.

Dacă tot vorbim de primărie, am notat și lipsa de proiecte sau inițiativele legislative blocate ale altora, exclusivitate la inițiere având doar domnul primar. Am încheiat februarie cu prezentarea ofertei educaționale a Liceului IC Petrescu, un eveniment desfășurat pe mai multe zile.

Războiul din Ucraina și-a găsit locul la gazeta noastră, scriind despre cum putem influența fiecare dintre noi situația, dar și despre epidemia de știri false care l-a însoțit. La Asociația „Stâlpeni, Comuna Noastră”a fost lansat siteul, după o muncă impresionantă depusă de membrii acestui ONG. La polul opus, aflăm cum Primăria Stâlpeni folosește stalpeni.ro ca site oficial al comunei, chiar dacă nu l-au construit dumnealor. Educația a rămas prioritară pentru Gazetă și ASCN, Daniel Dobrișan depunând în martie proiectul de Consiliul Local pentru acordarea burselor de performanță pentru 155 elevi din comună.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate