[FINANTARE] Granturi pentru reducerea abandonului scolar

Scris de Ionela Birea
671 vizualizari

Intr-una din ultimele sedinte de Guvern din 2022, Ministrul Educatiei a anuntat Programul National pentru Reducerea Abandonului Scolar, componenta a PNRR.

Conform Edupedu, s-au identificat peste 3.000 de scoli eligibile pentru o finantare de 543 de milioane de euro, bani nerabursabili ce vor fi utilizati pentru reducerea abandonului scolar (estimat in 2020 la 15,6% la nivel national si in crestere in timpul pandemiei de COVID).

Toate aceste institutii de invatamant au avut in 2020 o rata de abandon scolar de peste 26%, iar Liceul Stalpeni este in aceasta lista pe locul 98 in ordinea alfabetica a localitatilor din tara si pe locul 51 in judet, cu un nivel mediu de risc de abandon si un indice de severitate de 75 de puncte din maximul de 125.

Fiecare scoala va primi cate 200.000 euro (primele 750 scoli pana in luna martie), unitatile scolare din mediul rural avand prioritate. Fondurile vor fi folosite pentru access prin platforme online la cei mai buni profesori din tara, material sportiv, echipamente IT, dar si cursuri de specializare pentru cadrele didactice din invatamantul primar si gimnazial.

„Frate mai mic” al programului ROSE (care are acelasi scop, dar care se adreseaza elevilor de liceu si cadrelor didactice si prin activitati in tari din UE), acest program pare a fi o gura de aer proaspat pentru Liceul Tehnologic Stalpeni.

Avand o cronologie indrazneata de aplicare si fonduri nerambursabile in varful degetelor, Gazeta de Stalpeni spera ca aceasta va fi prima poveste de succes a noii echipa manageriale a Liceului Tehnologic Stalpeni. Asteptam cu nerabdare sa vedem rezultatele insertiei acestor fonduri in liceul nostru, de care vor putea beneficia copiii in 2022.

Referinte:

LISTA Scolile cu risc mare de abandon scolar, publicate de Ministerul Educatiei. 2.500 dintre ele vor primi granturi de pana la 200.000 de euro / Cimpeanu: Elevii din rural vor avea acces prin platforme online la predarea facuta de cei mai buni profesori din Romania – Edupedu.ro


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate