[ PROIECT ONG ] Burse de performanță pentru elevii din Stâlpeni

Scris de Daniel Dobrisan
523 vizualizari

Asociația „Stâlpeni, comuna noastră!” a lansat un proiect de hotărâre locală prin care vor fi premiați 155 de elevi din comuna Stâlpeni.

Proiectul a fost elaborat astfel încât primii 5 elevi din fiecare clasă al școlilor din comună să primească această bursă de merit, din bugetul Consiliului Local Stâlpeni. Cuantumul bursei, de 500 de lei/elev, a fost stabilit conform Hotărârii de Guvern nr. 1094/2021, acesta fiind cuantumul minim stabilit prin lege.

(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, în semestrul I al anului școlar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, este de 100 lei.
(2) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, în semestrul II al anului școlar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, este de:

  • a) 500 lei, pentru bursa de performanță;
  • b) 200 lei, pentru bursa de merit;
  • c) 150 lei, pentru bursa de studiu;
  • d) 200 lei, pentru bursa de ajutor social.

(3) Bursele se asigură din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație.
(4) Autoritățile deliberative ale administrației publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, cu încadrare în sumele aprobate cu această destinație în bugetele locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale.

Extras din HG 1094/2021

Vom depune în zilele ce urmează proiectul la secretariatul primăriei comunei Stâlpeni, iar dacă acest proiect va fi aprobat și implementat, va reprezenta una dintre cele mai mari investiții în educația locală din ultimii ani.

Asociația „Stâlpeni, comuna noastră!” își continuă astfel implicarea în domeniul educației locale după ce în vara anului trecut a reușit să renoveze o sală de clasă din Școala gimnazială Livezeni.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate