[ANIVERSARE] Un an de la debutul Gazetei de Stâlpeni

Scris de Andrei Vacaru
409 vizualizari

Acum un an, pe 17 ianuarie 2021, am lansat în spațiul public Gazeta de Stâlpeni. Am făcut-o împreună cu câțiva dintre cei care scriau pe atunci pe grupul de facebook „Stâlpeni, comuna noastră” și care simțeau nevoia unui site, pe care să comunicăm fără multitudinea de postări comerciale (și nu numai) care îngropau în irelevanță subiectele de interes despre bugetul local, investiții, societatea de apă, taxele locale sau transparența decizională din Stâlpeni.

Astfel, astăzi Gazeta  înregistrează 537 de articole (cu cel pe care îl citiți acum), articole scrise de-a lungul timpului de 18 autori, la care se adaugă un drept la replică pe care l-am publicat în urma unui articol. Din acești autori, unii și-au pornit de curând propriul proiect, iar alții au ales să se retragă, din considerente pe care le respectăm. Tuturor le dorim succes în noua lor opțiune jurnalistică sau de alt gen și le respectăm decizia luată, sperând  să revină, dacă consideră necesar.

Acum am rămas o echipă construită și probată în jurul unor valori în care credem , ale căror informații și opinii le puteți citi atât de pe calculatoarele dvs. cât și de pe telefoanele mobile. Cu această echipă și cei care ni se vor alătura pe parcurs, vom continua să scriem și în următorii ani, pentru a vă putea informa și a vă descrie ceea ce considerăm noi a fi normalitate, într-o lume în care suntem asaltați cu tot felul de informații, mai mult sau mai puțin adevărate.

Pentru cei curioși mai completez că, de la deschidere și până astăzi, au fost peste 74.000 de accesări, peste 21.800 de vizitatori și peste 223.580 de vizitări ale paginilor gazetei. În medie, la fiecare accesare cititorii au stat aproape 1 minut și 30 de secunde pe site, iar raportul dintre cei care revin pe site versus cei noi este de 29/71 din 100.

Subiectele abordate cu prioritate au vizat zona sociala (110 articole), educația (101 articole), acțiunile și problemele civice (92 de articole), urmate de cele din sfera utilităților, apă, canal și energie (59 de articole).

Sperăm ca în decursului acestui an, pe care îl sărbătorim astăzi, gazeta să fi devenit o obișnuință în viața dvs. și că apreciați efortul pe care îl facem pentru comuna Stâlpeni( chiar dacă știm că nu toți factorii decidenți din comuna Stâlpeni iubesc Gazeta de Stâlpeni).

Vă mulțumim că ne citiți și ne susțineți!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate