[OPINIE] Nu citiți acest articol, s-ar putea să nu fie pentru dumneavoastră

Scris de Andrei Vacaru
612 vizualizari

Inițial am dorit să scriu un nou articol sarcastic despre politicieni, așa cum am mai făcut la gazetă, când am publicat pamflete despre Simona Bucura Oprescu sau Marius Nicolaescu. Cei doi sunt tineri politicieni care nu oferă însă nimic altceva decât propagandă și mediocritate.

Am renunțat însă să abordez în acest mod subiectul deoarece în Stâlpeni cei doi au încă un nivel mare de încredere, iar percepția că scriem doar împotriva PSD și PNL (deși scriem despre reaua credință a politicienilor și aleșilor locali) este destul de răspândită și ar fi făcut nerelevant articolul. „Lasă că știu eu, ăștia de la gazetă sunt contra PSD-ului, de asta scriu așa” s-ar fi spus probabil.

Așa că m-am gândit să abordez subiectul din perspectiva celor care vor să afle lucruri, nu doar să creadă necondiționat în vorbe și promisiuni, frumoase, dar mincinoase. Dacă vă aflați în cea de-a doua categorie, vă rog frumos să nu citiți mai departe, pentru că nu este scris pentru dumneavoastră. Vă puteți opri aici și să vă întoarceți la televiziunile dvs. favorite.

Dar dacă însă doriți să discerneți în cunoștință de cauză, ceea ce urmează să citiți este pentru dumneavoastră.

Doi ani la rând, în 2020 și parțial în 2021, până au ajuns la guvernare primiți pe ușa din dos de Klaus Iohannis, discursul PSD a fost mai ales despre nemajorarea pensiilor conform unei legi, pe care tot ei au inițiat-o, cu 40% de la 1 septembrie 2020.  Iată doar un exemplu din presa argeșeană despre ce spunea doamna Simona Bucura Oprescu în august 2020, pe vremea când era în opoziție:

„… de ce ați mințit când, asumându-vă răspunderea pe legea bugetului de stat, ați dat asigurări că sunt bani pentru pensii și alocații?

Conform recentelor variante prezentate de ministrul Finanţelor Publice şi de ministrul Muncii pensiile ar urma să crească de la 1 septembrie cu un procent cuprins doar între 10% şi 14%.

Amintesc însă că, în conformitate cu legea pensiilor adoptată de Parlament, la iniţiativa PSD, valoarea punctului de pensie trebuie majorată cu 40% de la 1 septembrie 2020.”

Sursa: BitPress

Sau ce spunea aceeași doamnă acum un an, în ianuarie 2021:

,,Cîțu spunea la începutul anului trecut, din poziția de ministru al Finanțelor, că sunt bani în buget pentru majorarea cu 40% a pensiilor. Ulterior, liberalii au făcut tot posibilul să nu aplice legea, inclusiv atacând-o la Curtea Constituțională, privându-i pe #pensionari de banii atât de necesari pentru medicamente, utilități și alimente din ce în ce mai scumpe. Fiecare român merită respect.

Merită să aibă parte de drepturile cuvenite care să le asigure un trai decent și o bătrânețe liniștită. PSD cere preşedintelui Iohannis să respecte decizia Curţii Constituţionale şi să promulge legea care prevede majorarea punctului de #pensie cu 40%”

Sursa: Ziarul din Muscel

Prin urmare, atunci când era în opoziție, doamna deputat, dar și alții de la PSD, se dădea cu fundul de pământ considerând că acel procent de 40% majorare a pensiei este un drept legiferat, constituțional și care ține de respectul față de români. Rețineți, RESPECTUL FAȚĂ DE ROMÂNI.

Astăzi PSD este la putere. Deține atât ministerul finanțelor, cât și ministerul muncii și, așa cum spunea când era în opoziție, ar putea să majoreze pensiile cu 40%. Dar a făcut-o? Nu, de la 1 ianuarie 2022 pensiile s-au majorat doar cu 10%, nu cu 40%, adică cam tot atât cât a mărit și guvernul Cîțu anul trecut, pe vremea când sărea în sus doamna Bucura Oprescu de grija pensionarilor care rămân fără bani „pentru medicamente, utilități și alimente”.

Nimeni de la PSD nu a dat până acum explicații de ce nu au majorat pensiile cu cei 40% promiși. Au existat câteva încercări ale ministrului muncii să dea vina pe USR pentru că a introdus în PNRR limitarea fondului de pensii la 9,4% din PIB, dar a fost repede contrazis de realitate. Așa cum au fost contrazisă și doamna Oprescu când spunea că PNRR este un eșec și că în 2021 nu vom vedea niciun ban.

Adică n-au majorat ei ceea ce cereau altora, dar altcineva este de vină. Nu ei pentru că dau legi care să îi amețească și să îi amăgească pe bieții oameni, cei cu care se pozează în campaniile electorale doar ca să dea bine „la imagine”.

Cât despre doamna Simona Bucura Oprescu nicio veste despre pensii de când partidul dumneaei se află la guvernare. Niciun dat cu fundul de pământ de ciudă că nu cresc pensiile cu 40%, ci doar cu 10%, așa cum făcea când PSD era în opoziție. Nimic, acum doar urări de sănătate și cât mult bine face acum PSD-ul prin investițiile din PNRR-ul ăla pentru care înjurau partidul lui Cioloș.

Probabil pentru că este ocupată să-și cheltuie venitul de parlamentar, majorat de la 1 ianuarie 2022 odată cu creșterea salariului minim pe economie si care spun unii, ar fi trecut de 10.000 de EURO pe lună.

Și cum a rămas cu respectul față de români? Au uitat, evident, dar stați liniștiți că își vor aduce aminte când vor fi iarăși în opoziție, poate și cu ajutorul dumneavoastră.

Sursa foto: Ziarul din Muscel


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate