Doamna educatoareeeee, Simonica iar a baut cerneala si a muscat din harta

Scris de Andrei Vacaru
831 vizualizari

Poate pentru ca ne-am obisnuit ca Simona Bucura Oprescu sa posteze pe facebook verzi si uscate (probabil pentru o audienta la care nu continutul conteaza, ci pe cine trebuie sa urasca mai mult ca nu le da si lor un mic si o bere la pensie), era sa trecem pe langa ultima minune postata pe retelele de socializare de catre acesta „inteligenta” doamna parlamentar.

Astfel, aflam ca se plimba prin Republica Moldova, in timp ce presedintele Maia Sandu participa la o intalnire internationala pentru recuperarea peninsulei Crimeea, regiune furata Ucrainei de catre rusi. Se plimba, dar cu ceva treaba, spune dumneaei, ca doar nu avem noi pretentii de pozitionari critice fata de prietenii partidului de la Est.

Asa. Si ca s-a dus la Magdacesti (dau o ciocolata celui/celei care stie unde se afla, fara sa foloseasca Google Map), impreuna cu primarul din Mioveni, ca sa inaugureze o inexistenta, dupa numele din postare, gradinita de la Mioveni. Da. Doamna s-a dus la Magdasesti, Republica (Hastag) Moldova, ca sa inaugureze Gradinita TIP PITIC Mioveni, asa cum se vede din captura realizata de pe facebook.

Numai ca:
– Gradinita din Mioveni se numeste TIC PITIC, nu TIP PITIC,
– TIC PITIC este probabil o franciza, gradinite cu acelasi nume putand fi gasite si in Bucuresti, spre exemplu, nu doar la Mioveni,
– Iar Mioveniul nu e in Republica Hastag Moldova.

Urmeaza apoi o serie de fraze nationalist-spumoase, in care ni se aduce aminte de infratirea cu „vibrantii” … frati de peste Prut, iar la final doamna Bucura Oprescu o da magistral cu bata in balta:

Copiii din Magdacesti vor avea, astfel, cel mai pretios „pasaport” pe care il putem oferi unui copil in viata: educatia!

Doamna Bucura, trec peste semnele exclamarii pe care, nu o data, observ ca le puneti aiurea, si ma voi referi la continut si sa va informez cu respect ca pentru nimeni din lumea asta civilizata gradinita este un „pasaport” pretios de educatie.

Sigur, poate pentru dvs si colegii dvs. din PSD. Dar in lumea civilizata „pasaportul” educational inseamna diploma de bacalaureat sau de absolvire a unei facultati/master. Pentru ca doamna, niciodata, auziti? niciodata nimeni nu te angajeaza doar cu gradinita la baza educatiei personale.

Da, gradinita este un prim pas in educatie, dar de aici si pana la „pasaport”, e cale lunga. Cam la fel de lunga ca de la buna la reaua credinta cu care dumneavoastra si cei din partidul dumneavoastra intelegeti sa faceti politica.

Imi si imaginez cum Simonica, copil fiind la gradinita „Secera si Ciocanul”, era parata la doamna educatoare de colegul, sa-i zicem Mariusica, ca a baut cerneala si a muscat din harta Europei. Dar chiar si-asa, uite ce parlamentar frumos are judetul!

Mai mare mandria.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate