[SANCȚIUNI] Transporturi ilegale de material lemnos depistate și investigate de poliția Stâlpeni

Scris de Redacție
315 vizualizari

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au finalizat o investigație privind transportul ilegal de material lemnos în zonă. Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Vlădești, a fost identificat ca fiind responsabil pentru 8 transporturi de material lemnos, desfășurate în perioada 26 aprilie – 1 noiembrie 2023. Acesta nu era înregistrat ca transportator profesionist de material lemnos în aplicația informatică SUMAL 2.0., fiind în afara legii.

Conform normelor în vigoare, un transportator profesionist poate efectua un volum maxim de 20 metri cubi de material lemnos pe an. Cu toate acestea, bărbatul în cauză a depășit această limită, transportând un volum total de 34,59 metri cubi de lemn. Această încălcare a atras sancțiuni serioase, bărbatul fiind sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 5.000 de lei, conform prevederilor din Legea 171/2010, raportată la Normele H.G. 497/2020.

În plus, a fost aplicată o măsură complementară: confiscarea valorică a întregii cantități de material lemnos, evaluată la aproximativ 10.000 de lei.

Menționăm că transportul ilegal de material lemnos este sancționat de lege, cei care încalcă interdicțiile fiind aduși în fața justiției. Totodată, cetățenii trebuie să fie conștienți de importanța conservării resurselor naturale și de sprijinirea eforturilor autorităților de protejare a fondului forestier din jurul comunei Stâlpeni.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate