OPINIE | Ce treaba are Gogu cu familia … functiei?

Scris de Andrei Vacaru
166 vizualizari

Cu ceva timp in urma am sunat o doamna sa o intreb daca nu doreste sa imi ofere un interviu pentru Gazeta de Stalpeni. Raspunsul m-a lasat fara replica; reproduc din memorie: „am interdictie de la familie sa apar in mizeria aia”.

De ce fara replica? Pentru cel putin doua lucruri. Cum sa iti interzica familia sa colaborezi cu singura publicatie din Stalpeni atata timp cat ocupi o functie publica in comuna Stalpeni? Si m-a uimit si adjectivul folosit la adresa gazetei, acela de „mizerie” pe care nu il primisem de la nimeni pana atunci, fapt care m-a determinat sa intreb de ce o asa eticheta. Citez tot din memorie, „pentru ca folositi in gazeta un personaj care este identic cu numele tatalui meu si eu nu permit”. Va dati seama?

Probabil ca ati inteles despre cine este vorba, insa raspunsul merita putin disecat. Si am sa incep cu personajul Gogu, ca despre acesta este vorba, pe care doamna nu ne permite sa il folosim, iar daca il folosim … suntem o mizerie. Gogu nu a fost descoperit de mine, ci de un domn care a scris pana curand la Gazeta de Stalpeni, dar da, a devenit un personaj in Stalpeni, cautat de primarul Gabi Serbanoiu pentru a afla cine este, dar si de altii, pentru ca ne informeaza cu ce se mai intampla in comuna Stalpeni.

Dar ce treaba are acest personaj cu tatal doamnei? Niciuna. Si de cand nu putem folosi un nume pentru ca seamana cu numele cuiva din familia doamnei sau al oricui ocupa o functie in comuna? Serios?

Sa vorbim si despre familia care ii pune acesteia interdictii de a comunica cu Gazeta de Stalpeni. Are functia de director de liceu sora, mama, tata, sot si copii, cumva sau doamna de pe scaunul de director are? Nu cumva doamna face o confuzie grava, neputand disocia intre cele doua? Si sa nu credeti ca este singurul posesor de functie din comuna Stalpeni care gandeste astfel. Motiv pentru care am decis sa scriu acest articol.

Domnul Serbanoiu gandeste si dumnealui la fel, victimizandu-se ca am ceva cu dumnealui pentru ca apartine unei anumite etnii, fapt contrazis atat de fapte, pentru ca nu am facut niciodata referire la etnia dansului, cat si de faptul ca m-am referit intotdeauna la dumnealui ca la functia de primar: ce trebuie sa faca, cum trebuie sa gandeasca si ce prioritati ar trebui sa aiba un primar al comunei Stalpeni, nu domnul Serbanoiu. Ca ceea ce ar trebui sa fie si ceea ce este de fapt este o alta discutie care tine de competente si de buna credinta, caracteristicile obligatorii pentru un edil al unei comune cu peste 4000 de suflete.

Ir domnul primar nu este singurul. La ultima sedinta a Consiliului Local Stalpeni, la rubrica diverse, s-a dat citire unei solicitari a doamnei director adjunct al liceului privind inlocuirea doamnei viceprimar din consiliul de administratie al institutiei de invatamant. Fapt iarasi de neinteles, pentru ca, da!, la concurs a participat doamna pe persoana fizica si a jurizat doamna viceprimar tot din postura de persoana fizica si nu functia detinuta.

Asta arata ca nici doamna director adjunct nu gandeste altfel. Deoarece concursul a fost al unei persoane fizice pentru o functie sau alta, insa o data adjudecata functia, comportamentul doamnei trebuie sa fie nu de persoana fizica, ci a celui care raspunde pentru functia pe care o detine. Si in acest caz, cum sa fie incompatibilitate intre functia de director adjunct la liceu si cea de viceprimar, reprezentant al administratiei locale in Consiliul de Administratie pentru care s-a facut aceasta solicitare de retragere?

Prin urmare nicio functie din Stalpeni nu l-a avut si nu il are ruda pe Gogu, mai ales pe cel de la gazeta. Functia nu e ruda cu nimeni, pentru ca aceasta nu are frati, surori sau sot/sotie. Iata de ce, atunci cand veti mai fi solicitati pentru a da informatii in spiritul transparentei decizionale, puteti sa intrebati mai intai: cine doriti sa va raspunda, omul sau functia?

Iar daca vi se spune ca se doreste informatii ce tin de functia pe care o detineti sunteti obligati sa furnizati catre presa ce este de interes public. Pentru ca de aceea sunteti platiti in plus fata de restul cetatenilor din comuna sau a cadrelor didactice si nedidactice din institutia de invatamant. Si este si un semn minimal de buna crestere si de respect.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate