ACTIUNE | Ianuarie 2022 – luna contorizarii in satul Ogrezea

Scris de Andrei Vacaru
182 vizualizari

Dupa cum Primaria Stalpeni a anuntat pe facebook, a inceput actiunea de montare a apometrelor acolo unde facturarea se efectua pana acum in sistem pausal, adica la 70-80% din consumatorii din satul Ogrezea.

Din informatiile noastre, in numai doua zile s-au montat peste 30 de apometre acolo unde existau camine de apa si unde configuratia retelei a permis acest lucru, urmand a se continua si la casele unde aceste camine nu exista, dandu-se timp pentru realizarea gropilor necesare caminelor de apa si conectarii a robinetilor de retea.

In operatiune au fost implicati pana acum noul administrator al societatii de apa, dl. Adrian Fica, cu echipa tehnica a SC APA SERV TOP STALPENI SRL, precum si domnul Daniel Mormolea, delegat satesc al satului Ogrezea.

Contrar celor spuse, chiar si in sedintele publice de consiliu local, majoritatea oamenilor din sat isi doresc aceasta contorizare si iesirea din sistemul de plata de tip pausal, pentru a intra in rand cu toti ceilalti consumatori de servicii de utilitati din comuna Stalpeni si a nu mai fi acuzati ca au un tratament special.

Evident ca mai sunt si cateva exceptii, respectiv cativa care sunt fie rau platnici si doresc mentinerea situatiei de pana acum, fie invoca faptul ca reteaua a fost facuta cu bani europeni si, prin urmare, nu trebuie sa plateasca ei pentru ceva ce le-a dat gratuit Uniunea Europeana. Acestia ar trebui sa stie ca toate retelele de apa din Stalpeni au fost facute pe fonduri SAPARD, ceea ce inseamna bani europeni si ca apa, pentru a ajunge la robinetul fiecaruia, a fost forata cu energie electrica care trebuie platita si a fost contorizata de Apele Romane, care emite si ea facturi catre societatea de utilitati din Stalpeni.

Asta inseamna cheltuieli care trebuiesc acoperite prin abonamente lunare si plata facturilor emise in functie de consum.

Procesul de contorizare, din estimarile de pana acum, se poate incheia in jurul datei de 20 ianuarie, in masura in care timpul va permite acest lucru. Cel mai probabil, dupa aceasta operatiune de montare de contoare in satul Ogrezea, va urma operatiunea de recuperare a datoriilor acumulate de la cetateni si institutiile din toata comuna, respectiv de la cei care „au uitat” sa-si plateasca datoriile la servicii si utilitati.

O operatiune care ar putea fi mult usurata daca aceste datorii s-ar inscrie ca datorii la primarie. Astfel, printr-o hotarare a consiliului local, pentru orice document necesar sau ajutor social, mai intai datornicii sa fie obligati sa plateasca restantele acumulate, ca taxe si impozite, plus utilitati, iar abia mai apoi sa beneficieze de drepturi, la fel ca toti ceilalti cetateni de buna credinta din comuna.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate