[ INIȚIATIVĂ ] Investiție de 77.500 de lei în educația din Stâlpeni!

Scris de Daniel Dobrisan
391 vizualizari

Am revenit cu un nou articol la Gazeta de Stâlpeni pentru a vă prezenta mai pe larg proiectul de hotărâre de consiliu local de acordare a unor burse pentru elevii din comuna Stâlpni, proiect  pe care l-am publicat acum câteva zile.

În primul rând, am ales acordarea de burse de performanță, chiar dacă legea permite acordarea și a altor tipuri de burse, deoarece am considerat că performanța este cea mai importantă în momentul de față în comuna Stâlpeni și că este nevoie să creștem nivelul educației, să începem să performăm și să motivăm elevii să învețe.

Un alt motiv pentru care am ales bursele de performanță este pentru că legea stabilește la acest tip de burse cel mai mare prag minim posibil, de 500 de lei. Dacă aș fi ales bursele de merit, atunci pragul minim ar fi fost de 200 de lei, ceea ce cred că este puțin. Așadar am încercat să cresc cât se poate de mult suma pe care elevii premianți ar urma să o primească.

Conform proiectului pe care îl propun și pe care îl pun în dezbatere publică, 155 de elevi din comuna Stâlpeni ar urma să primească în această vară bursă de performanță în funcție de rezultatele obținute, practic, primii 5 elevi din fiecare clasă, începând cu clasele I și terminând cu clasele a XII-a, vor primi aceste burse. Numărul de cinci elevi din fiecare clasă a fost ales pentru a crește competiția, dar și numărul de beneficiari din fiecare clasă.

Investiția totală se ridică la valoarea de 77.500 de lei, o investiție anuală care privită în comparație cu bugetul Consiliului Local Stâlpeni nu reprezintă o sumă exagerată. Mai mult decât atât eu văd investiția aceasta ca fiind o reală nevoie și un bun început cu care să poată fi pusă pe picioare educația locală.

Voi depune zilele acestea la primăria Stâlpeni proiectul de HCL, iar cei interesați puteți aduce îmbunătățiri acestuia prin comentarii la acest articol, evident după ce l-ați citit urmând acest link: https://drive.google.com/file/d/1wfvdpratv4X7e5Bx_L5N66R30BzdUHh_/view?usp=sharing


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate