[AGRESIUNE] Poliția a fost solicitată să intervină pentru rezolvarea unei stări conflictuale la Liceul Tehnologic ,,I.C. Petrescu” Stâlpeni

Scris de Redacție
509 vizualizari

Ieri, 27 martie 2024, în timpul orelor de curs, polițiștii de la Secția Rurală Stâlpeni au fost solicitați să intervină la Liceul Tehnologic ,,I.C. Petrescu” din localitate, ca urmare a unui incident care a avut loc în timpul orelor susținute chiar de către directorul liceului, profesor Elena Postelnicu. Aproximativ la ora 12,00, polițiștii au fost alertați cu privire la o dispută între aparținătorii unei eleve și un coleg de clasă al acesteia.

Conform comunicatului emis de Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, incidentul a fost provocat de o femeie însoțită de un bărbat, cărora eleva le-a facilitat accesul în școală fără a solicita permisiunea prealabilă a autorităților școlare. După intrarea neanunțată și violentă a celor două persoane în sala de clasă și o serie de dispute verbale însoțite de amenințări între bărbatul de 38 de ani și un coleg de clasă al minorei, tânăr de 19 ani, poliția a fost chemată pentru aplanarea conflictului.

Polițiștii au intervenit în timp scurt și au identificat persoanele implicate, aplicând patru sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 de lei. Femeia și bărbatul care au provocat incidentul au primit fiecare câte două amenzi pentru încălcarea normelor de acces în unitatea de învățământ și provocarea de scandal, în timp ce elevul implicat în dispută a primit o amendă pentru participarea efectivă la conflict.

În plus față de sancțiunile aplicate, poliția a recomandat reprezentanților școlii să întreprindă măsuri pentru a preveni astfel de incidente în viitor, inclusiv revizuirea și întărirea controalelor de acces în incinta școlii și punerea în aplicare a măsurilor prevăzute de regulamentul intern al instituției.

Important în acest caz de precizat este faptul că instituția deține interfon pentru limitarea accesului în clădire, iar intrarea celor doi agresori a fost facilitată de eleva care le-ar fi deschis acestora ușa prevăzută cu interfon.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate