Calomnia si Defaimarea

Scris de Andrei Vacaru
4,K vizualizari

Calomnia si Defaimarea sunt doua fapte penale reintroduse de catre PSD in noul codul penal dupa ce ele au fost dezincriminate (nu au mai fost considerate fapte penale) dupa revolutie, fiind in contradictie evidenta cu dreptul la exprimare libera garantat de constitutie. Adica PSD, pe vremea puscariasului Dragnea, a reintrodus cele doua fapte penale ca sa se apere de criticile celor din comunitati, ori din institutii, atunci cand incalcau cu intentie, legea.

Pesedistii si-au creat astfel un instrument la indemana, creat de ei, de sorginte comunista (daca spuneai pe vremea lui Ceausescu ca nu ai curent, mergeai la inchisoare pentru ca defaimai conducerea de partid si de stat) cu care sa puna presiune pe libera exprimare a celor care nu mai accepta furtul, insulta, tupeul sau faradelegea celor de la putere.

Prin acest instrument vor doar sa sperie oamenii de buna credinta si care s-au saturat.

Calomnia si defaimarea sunt ca si cum te-ai intalni in curte cu hotul care tine sub brat gaina pe care ti-a furat-o. Tu il acuzi in gura mare ca e hot, iar el te va da in judecata pentru… calomnie si defaimare. Pentru ca stie ca tu ai putine sanse de a dovedi in instanta ca acea gaina era a ta?

„Ce are gaina ta si nu au celelalte?” te va intreba magistratul. Nimic.

Dar nici el nu poate dovedi ca nu e gaina ta, nu? Si atunci poate scapa pentru acuzatia de furt, dar nu va poate acuza nimeni de calomnie si defaimare …

PENTRU CA ACESTE „FAPTE PENALE” SUNT STRICT IN RELATIE CU ADEVARUL.

De aceea nu ezitati: atunci cand vedeti pe cineva ca va fura acuzati-l public de furt. La fel, cand acuzati pe cineva ca e lenes pe banii cetatenilor, ca este incompetent, ca nu dezvolta comunitatea, ca deschide anul scolar fara a oferi caldura copiilor, ca este tupeist, ca minte… acuzati-l public. Nu veti pati nimic.

Amenintarea cu calomnierea si defaimarea sunt acte de rea credinta, dar riscante pentru acuzator, pentru ca daca se dovedeste ca faptele imputate de „calomniator” sunt adevarate, atunci cel care poate face puscarie este chiar cel care se plange ca a fost calomniat. Nu uitati de cazul Luiza Anghel versus Primarul Polonic. Si acel primar a amenintat cu calomnia si … atat. De ce? Pentru ca nu se constituiau elementele de calomnie. Ba dimpotriva, primarul avea toate sansele sa devina calomniator.

Asta va rog sa intelegem cu totii: calomnia si defaimarea dispar atunci cand sunt puse in raport cu adevarul. Daca ai spus adevarul, atunci nu este calomnie. Chiar daca ii doare adevarul.

Iar daca nu suporta, sa isi dea demisia din functiile publice. Ca eu unul m-am saturat de mincinosi si incompetenti care ameninta cu tupeu si nesimtire oamenii cinstiti.

Foto: freepick.com


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate