Drumul Fericirii

Scris de Oana Diaconescu
1k vizualizari

„Drumul Fericirii” nu e o metaforă. Asa i se spune in comuna. Este o strada, pe DN 73, la dreapta, situata in imediata apropiere a locului unde am crescut.

Adesea trec pe langa „Drumul Fericirii”, dar NICIODATA (absolut NICIODATA) nu am mers pe strada asta. De ce, ati spune?

Va si raspund: din cauza educatiei primite. Cam de pe la 10 ani, cam de cand au inceput sa mi se contureze nurii, mi-a fost sadita urmatoarea prejudecata:

„Acolo merg doar fetele care fac „chestii” cu baietii. Daca mergi acolo, s-a zis cu reputatia ta de fata! si vei avea de suferit”.

Cu asta am crescut, asta am facut. Eu mica, in cutiuta mea.

Anii au trecut, la fel si eu pe langa Drumul Fericirii… de zeci de ori, de mii de ori, de milioane.

Am si uitat de existenta lui. Ce daca era doar un drum… o strada, aflata la doar un viraj distanta. Nimic mai mult!!

Fara sa constientizez, am mers pe multe drumuri ale „fericirii” de-a lungul timpului. Unele au fost fabuloase, altele s-au sfarsit in pesteri, fundaturi sau chiar prapastii.

Dar Drumul Fericirii din imediata apropiere, mereu a fost uitat, in derizoriu.

Azi, m-am trezit si am decis: pentru ca nu pot avea asteptari de la nimeni altcineva in afara de mine, pentru ca singura pot muta munti, pentru ca eu cu mine sunt singura capabila sa -mi finalizez inceputurile… ASTAZI VOI MERGE PE DRUMUL FERICIRII!!

Pentru ca vreau sa inving acele prejudecati.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate