[BANI EUROPENI ] Vouchere pentru renovarea casei și electrocasnice

Scris de Daniel Dobrisan
341 vizualizari

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că statul va acorda vouchere de 4000 de lei pentru electrocasnice și un altul, cu aceeași valoare, pentru renovarea casei.

Aceste vouchere se acordă doar unor categorii defavorizate. Este vorba de pensionarii cu venituri modeste, familiile care au în întreținere peste 5 copii și de persoanele invalide, care nu sunt apte de muncă.

„Aici avem două tipuri de vouchere. Este voucherul pentru condițiile de locuire, de reparare a locuințelor, de 4000 lei/voucher și avem și voucherul pentru echipamentele electrocasnice unde discutăm de cele trei electrocasnice esențiale, precum aragazul, mașina de spălat și frigiderul, pe care încercăm să le acordăm pentru a asigura integrarea socială a beneficiarilor și acestea vor fi în valoare tot de 4000 de lei” a declarat ministrul Boloș pentru un post de televiziune.

Anchetele sociale vor fi făcute de trei persoane: asistentul social, medical și cel educațional. Aceștia vor stabili pentru fiecare familie ce nevoi are, astfel încât voucherele să fie folosite cât mai bine.

Măsura trebuie să fie aprobată de Guvern, iar ulterior primăriile vor depune aplicații de finanțare. Și undeva în septembrie – octombrie, această măsură va fi pusă în practică, ministrul Marcel Boloș neanunțând o dată exactă la care va începe distribuția acestor vouchere.

Finanțarea va fi de aproximativ 150 milioane de euro și va fi asigurată din fonduri europene.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate