[COMUNICAT] Europarlamentarul Victor Negrescu critică grupul anti-european pentru lipsa sprijinului pentru fermieri

Scris de Gheorghe Nicolae
138 vizualizari

În contextul nemulțumirilor generalizate ale fermierilor din Uniunea Europeană, europarlamentarul Victor Negrescu a adus în atenția Parlamentului European nevoia urgentă de sprijin pentru aceștia, pledând pentru subvenții echitabile pentru toți agricultorii din statele membre.

În intervenția sa, Victor Negrescu a amintit problemele fermierilor Comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Janusz Wojciechowski, subliniind importanța dialogului direct cu aceștia. “Agricultura fără fermieri nu există!” a subliniat europarlamentarul român, evidențiind necesitatea de a asculta vocea oamenilor din mediul rural.

Negrescu a recunoscut eforturile legislative depuse în sprijinul fermierilor din uniune, dar a subliniat că fondurile alocate, deși însemnate, nu acoperă necesarul real. Prin petiția #SateRomâneștiCuBaniEuropeni, recunoscută oficial de Parlamentul European, Victor Negrescu a evidențiat încă din vara anului trecut problemele fermierilor români, insistând asupra egalității în acordarea subvențiilor la nivel european.

“Sprijinim modernizarea agriculturii și susținem tinerii fermieri, dar necesităm mai mult sprijin. Cerem o viață decentă pentru fermierii europeni”, a subliniat Negrescu, criticând lipsa de susținere, inclusiv din partea Grupului anti-european conservator, din care din România face parte AUR, responsabil, în opinia sa, pentru eșecul în asigurarea sprijinului necesar agriculturii.

Comunicatul integral poate fi citit aici.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate