[SĂNĂTATE] Spitalul din Mioveni îngenunchiat de neglijență și subfinanțare

Scris de Andrei Vacaru
290 vizualizari

În România, promisiunile privind îmbunătățirea sistemului medical par să fie simple lozinci politice, fără substanță. Un exemplu elocvent în acest sens este Spitalul Orășenesc Mioveni, prima și singura unitate medicală construită de stat în țară după 1989. Cu toate acestea, în ciuda tuturor speranțelor și promisiunilor la inaugurare, acest spital se află acum într-o stare deplorabilă, funcționând la mai puțin de jumătate din capacitate și oferind servicii medicale limitate.

La inaugurare, cu doar trei ani în urmă, Spitalul din Mioveni era prezentat ca un reper al sistemului medical românesc. Cu 250 de paturi, 6 secții și dotări de ultimă generație, cum ar fi angiograful și rezonanța magnetică nucleară, acesta promitea o revoluție în îngrijirea sănătății pentru toți cetățenii din regiune. Cu toate acestea, conform unui articol publicat de Argeșul Online, realitatea prezentă este departe de aceste promisiuni strălucitoare.

La doar patru ani de la inaugurare, Spitalul din Mioveni funcționează la mai puțin de jumătate din capacitatea sa, cu multe dintre secții, compartimente și cabinete închise și neutilizate. Cauzele acestei stări de fapt sunt diverse și alarmante. Lipsa personalului medical, inclusiv medici și asistente, este una dintre principalele probleme.

Potrivit unui reportaj de la postul TV Digi24, mobilierul și aparatura medicală de ultimă generație stau nefolosite sau se degradează în secții și cabinete închise. Multe dintre echipamentele medicale scumpe se află încă în ambalajele originale, nefolosite din cauza lipsei banilor pentru consumabile și a lipsei de personal calificat. Acesta nu este doar un exemplu de irosire a resurselor, ci și un afront adus pacienților care au nevoie de îngrijire medicală de calitate.

Partea financiară pare să fie piatra de temelie a problemelor Spitalului din Mioveni. Lipsa banilor pentru achiziționarea materialelor necesare afectează direct calitatea îngrijirii medicale. Medicii se confruntă cu imposibilitatea de a efectua tratamente esențiale pentru pacienți, iar acest lucru pune în pericol viețile acestora.

Spitalul Orășenesc Mioveni este exemplul unei investiții masive într-o unitate medicală modernă, dar folosită parțial, subfinanțată și condusă cu neglijență. Viitorul sistemului de sănătate al României depinde de abordarea responsabilă și eficientă a problemelor existente, pentru a evita astfel risipa de resurse și, mai important, pentru a asigura sănătatea pacienților.

Citește integral articolul publicat de Argeșul Online. Mărturii pacienților despre condițiile din spitalul Mioveni pot fi citite în Știri din Muntenia.

Foto: Spitalul Mioveni.ro


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate