Responsabilitatea ProRomania Stalpeni, model ce ar putea fi preluat si de altii

Scris de Andrei Vacaru
418 vizualizari

Comuna Stalpeni, in dorinta fireasca de a beneficia de statutul de localitate europeana, a incercat, nu cu mare succes, sa isi asigure prin eforturi proprii utilitatile de baza (si ma refer aici la apa curenta si canalizare). Realizata mai intai printr-o asociere cu Mihaesti, fosta societate de apa Servutil Stalpeni Mihaesti SRL a sfarsit intr-un faliment dureros pentru muncitorii care isi cauta si acum dreptatea in instanta. Actuala societate, desprinsa din prima, se indreapta si ea, prin managementul defectuos, catre un alt faliment rasunator, in primul an de functionare acumuland datorii de peste 150.000 de RON. Pentru cine nu stie, societatea de apa, SC APA TOP SERV STALPENI SRL, apartine in EXCLUSIVITATE CONSILIULUI LOCAL. Adica ea este reprezentata legal de catre localitate prin cei 13 consilieri locali si prin delegatii satesti.

In baza acestui fapt, falimentul si disfunctiunile acestei societati nu pot fi aruncate in vina primarului din Stalpeni, ci a consiliului local, direct raspunzator de cine conduce societatea, de ce management are si de calitatea apei pe care o asigura cetatenilor. Ei sunt principalii vinovati si nu altcineva.

In mod cu totul curios, din cele 3 partide care compun Consiliul Local Stalpeni, singurii care inteleg foarte bine aceasta responsabilitate sunt, fara indoiala, alesii partidului Pro Romania din Stalpeni, respectiv domnii Constantin Cutic, Dumitru Constantin Mugurel, Florin Dima si Gheorghe Nicolae. Din pacate sunt singurii, deoarece, dupa o decizie a aceluiasi consiliu care a desemnat reprezentantii care sa verifice ce se intampla la aceasta societate (2 de la ProRomania, 2 de la PSD si unul de la PNL), reprezentantul PNL a decis ca nu vrea sa se implice si a renuntat, cerand excluderea din comisie. Astfel ca a fost inlocuit de un consilier PSD, Pro Romania devenind minoritara in aceasta comisie.

Zilele acestea, asa cum anunta dl. Constantin Cutic pe facebook si in gazeta, cei 4 alesi de la ProRomania Stalpeni si-au suflecat mainile si au inceput, impreuna cu salariatii societatii de apa, sa verifice instalatiile, sa resigileze apometrele, sa ceara plata facturilor si sa verifice daca nu sunt furturi de apa din retea.

Asa cum vedeti si in imaginile de mai jos, au lasat costumele si hainele bune acasa si s-au imbracat de munca, si-au suflecat manecile si au intrat in caminele de vizitare a apometrelor, acolo unde a fost nevoie de resigilare. Au batut pe frig, ca e iarna, ulitele satelor si, spun ei, o vor face in continuare pentru ca aceasta este singura sansa de salvare a societatii de apa si de extindere a acestui serviciu si catre ceilalti locuitori ai comunei. Pe timpul, efortul, munca si banii lor.

Bine, veti spune, sunt platiti sa se ocupe de societatea de apa, asadar nu e chiar degeaba. Da, dar ceilalti consilieri de la PSD si PNL nu sunt si ei platiti? Pe ei de ce nu ii intereseaza?

Foto: facebook Gheorghe Nicolae


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate