[INCREDIBIL] Comportament inadecvat al primarului și viceprimarului din Stâlpeni la aniversarea centenarului unui veteran de război

Scris de Andrei Vacaru
553 vizualizari

Evenimentul dedicat celebrării centenarului domnului Tufeanu Ion, veteran de război din comuna Stâlpeni căruia îi spunem și noi „La mulți ani!”, a fost umbrit de gesturile inadecvate ale primarului Șerbănoiu Gabi și ale viceprimarului Machedon Nicoleta. Imaginile, despre care se spune că fac cât 1000 de cuvinte, sunt de-a dreptul aiuritoare, fiind postate pe o rețea de socializare.

Ele arată exact opusul mesajului postat pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Stâlpeni, nepotrivit din punct de vedere gramatical și de stil și care sună mai degrabă ca un mesaj laconic, scris de un adolescent neglijent, decât asumat de o persoană care arată empatie și recunoștință.

„Astăzi ,(sic!)am mers împreună cu reprezentanți ai Armatei Române la domnul Tufeanu Ion ,veteran de război să îl sărbătorim pentru venerabila vârstă de 100 Ani! La mulți ani! Respect și recunoștința!”

Mă întreb cum să spui că ai respect, când în poza de mai sus apare o persoană de sex feminin ce stă în genunchi pentru a ține în mâini un tort pe care sărbătoritul nu avea puterea să îl țină? Tort care musai trebuia să apară în poză, pentru că a fost adus de cei doi edili, alături de o sticlă de șampanie și de o diplomă de onoare, veteranului de 100 de ani din Stâlpeni. Oare nu îl putea ține primarul, om în toată puterea, care să fi făcut schimb, să îi dea domnului Tufeanu Ion diploma ușoară, iar primarul să fi ținut tortul?

Doamna pozată în genunchi putea sta pentru fotografie lângă cel sărbătorit, în partea stângă a acestuia sau în locul viceprimarului Machedon Mariana. Evitând astfel să îi bage în ochi diploma, primarul din Stâlpeni care zâmbea șmecherește. Ce fel de respect arată primarul Șerbănoiu față de această persoană, acoperindu-i fața? Ce poate însemna „respect și recunoștință” într-o astfel de ipostază?

Scena este și mai inacceptabilă și mai jignitoare. Doamna viceprimar stă cu placheta și diploma aniversară a Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” în brațe. Ce caută acestea la dumneaei, când sunt ale militarilor prezenți? Ce respect are aceasta față de venirea de la peste 25 de kilometri la Stâlpeni, a preotului unității și a celor doi militari, printre care Șeful de Stat Major, locotenent-colonelul Robert Ionuț Ivașcu, ofițer cu două misiuni în teatrele de operații din Kosovo și Afganistan?

Este de neînțeles de ce primarul și viceprimarul au îndrăznit să își pună imaginea personală înaintea respectului cuvenit veteranului de război, de ce au ales să umilească pe cea care probabil îl îngrijește și, față de militarii prezenți la eveniment, să arate aceeași atitudine. Este evident că cei doi au venit cu scopul de a obține avantaje politice în vederea alegerilor viitoare, dar acest lucru nu poate scuza comportamentul lor inadecvat, la un eveniment dedicat unui om care a adus contribuții semnificative țării, riscându-și viața.

Comportamentul celor doi la centenarul veteranului de război din Stâlpeni este inacceptabil și dezamăgitor. Acești edili ar trebui să își reconsidere prioritățile și să înțeleagă că imaginea personală nu trebuie să primeze în fața respectului față de cei care au sacrificat atât de mult pentru țara noastră. Iar cetățenii comunei Stâlpeni cred că merită lideri mai responsabili și mai dedicați decât cei pe care îi are, ahtiați după imagine personală și păstrarea cu orice preț a puterii.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate