[ BANI EUROPENI ] Oportunitate pentru eficientizarea energetică a unităților de învățământ din Stâlpeni

Scris de Andrei Vacaru
254 vizualizari

Administrația Fondului de Mediu anunță extinderea programului de eficientizare energetică și pentru clădirile publice aflate în administrarea UAT-urilor, respectiv pentru școli, licee, grădinițe sau dispensare. Fondurile sunt de până la 1.500.000 de lei pentru comune cu o populație cum este Stâlpeni, de până la 5.000 de locuitori, iar perioada de depunere a proiectelor este până în 4 octombrie 2022, ora 16.30. Mai multe detalii găsiți aici.

Adaug că, printr-un email sosit astăzi pe site-ul stalpeni.ro și retransmis Primăriei Stâlpeni, o firmă specializată în proiecte pentru fonduri europene și-a arătat disponibilitatea deschiderii unui parteneriat cu UAT Stâlpeni, dacă domnul primar Șerbănoiu va dori acest lucru.

Prin urmare bani la dispoziție sunt, cine să scrie proiectele și să le implementeze există, mai trebuie doar voință și … bună credință, evident. Nu de alta, dar cu ce prețuri sunt acum la energie electrică și la gaz, chiar cu o cofinanțare ce ar fi probabil necesară, investiția în timp nu numai că se amortizează complet, dar devine și profitabilă.

Și poate că așa scăpăm și de rozaliul ăla cu care a acoperit domnul Mesteacăn, acum ceva timp în urmă, fațada liceului și redăm instituției școlare imaginea de altă dată.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate