[AJUN DE CRĂCIUN] Apel la bunătate

Scris de Aurora Ionescu
330 vizualizari

Suntem în Ajunul Crăciunului, iar spiritul sărbătorilor ne-a pătruns tuturor în inimă și în gând. Să întâmpinăm cu drag Nașterea Domnului. El este iubire, iertare, speranță și lumină. Este exemplul iubirii față de Adevăr, dar și față de aproapele pe care ar fi creștinește să îl iubim ca pe noi înșine.

Avea bunica mea o vorbă: „Dacă deschizi gura pentru că ai ceva de spus despre cineva, spune ceva frumos. Dacă nu, mai bine taci, că bârfa este păcat în fața lui Dumnezeu”. Și avea dreptate, deoarece de la bârfe se ajunge la scandaluri, la prietenii pierdute, uneori chiar la relații de familie rupte prin despărțiri definitive. Odată aruncate în vânt, vorbele spuse aiurea la adresa unei persoane, greu se mai pot întoarce.

Cred că îmi veți da dreptate dacă voi spune că fiecare om prețuiește propria sa imagine pe care și-o dorește curată, neîmproșcată cu noroi. Mai ales prin minciuni și etichete degrinatoare care să atace această imagine, ca un pumnal înfipt în spate. Sunt mulți oameni de bine în comună: harnici, cinstiți, inteligenți și care, ca mulți alții, au fost împroșcați cu noroi.

Grav este că începem să aruncăm cu săgeți otrăvite unii în alții, spre bucuria celor care întărâtă din umbră. Iar în umbră stau indivizi care au în jur, la vedere sau tot în umbră, echipe de persoane sub nivelul oamenilor buni și cinstiți, implicați și de bună credință. Cu ajutorul acestor echipe își asigură menținerea în funcție, promovarea sau încă un vot nemeritat.

Oare așa rău am ajuns încât ridicăm în slăvi nulitățile și dăm de pământ cu oamenii valoroși? Propun să facem o „detoxifiere”, să ne curățim de răutate, lăsând lumina Crăciunului să ne intre în suflete. Da, criticăm persoanele publice pentru că trăiesc din banii noștri și pentru că și-au asumat răspunderea atunci când au fost puși în funcții. Dar niciodată nu atacăm persoana din spatele funcției ori familia acesteia.

Tot bunica spunea că „omului i se citește pe chip răutatea sau bunătatea sufletului, că cei întunecați la suflet sunt întunecați și la chip și în fapte, iar cei buni sunt luminoși și la suflet, încât îi luminează și pe cei din jurul lor”. Să fim așadar buni, să rămânem cu sufletul luminat și cu chipul frumos, să întâmpinăm Nașterea Domnului cu bunătate și iubire, iar adevărul să triumfe.

Crăciun Fericit tuturor și Sărbători Fericite!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate