[INSTANTE] Liceul tehnologic „I.C. Petrescu” Stalpeni implicat in noi dosare ale instantei

Scris de Andrei Vacaru
861 vizualizari

Va anuntam intr-un articol scris in luna februarie, printre altele, ca mai multe cadre didactice, prin sindicatul „Muntenia”, au dat in judecata Liceul tehnologic „I.C. Petrescu” Stalpeni, pentru recalculari de drepturi salariale.

De pe site-ul Tribunalului Arges am aflat ca acest proces este suspendat momentan, asteptandu-se de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pronuntarea unei sentinte a unui recurs in interesul legii, care face obiectul dosarului de judecata in care este implicat si liceul din Stalpeni.

Semn ca de fapt personalul didactic din Stalpeni s-a aliniat la un demers national de contestare a institutiilor de invatamant unde sunt angajati, pentru a obtine niste venituri mai mari, la indemnul unui sindicat care sa le dea in judecata.

Cum procesul de la ICCJ se va judeca pe la mijlocul lunii noiembrie 2021, se pare ca sotii Mesteacan nu au mai avut rabdare in solutionarea cauzei si au mers mai departe, deschizand alte dosare in care Liceul Stalpeni este dat in judecata.

Astfel, domnul Ovidiu Eugen Mesteacan, in dosarul 5925/109/2021 din 29.06.2021, deschis la sectia Sectia pentru conflicte de munca si asigurari sociale a Tribunalului Arges, iar doamna Maria Mesteacan, in dosarul 7493/109/2021, prin acelasi sindicat „Muntenia”, dau liceul in judecata pentru neacordarea unor drepturi si a unor sporuri de 15% pentru conditii extrem de vatamatoare si periculoase (in cazul doamnei), conditii aferente pozitiei dumneaei de bibliotecar in organigrama liceului.

Personal nu stiu ce ar atenta la viata si sanatatea unui bibliotecar in conditii de pandemie si scoala online ca sa merite un asemenea spor, dar, nu-i asa?!, lasam instantele sa se pronunte.

O alta veste, de pe portalul instantelor de judecata, o reprezinta intrarea in legalitate a Asociatiei de Parinti – Profesori Grup Scolar Stalpeni. Astfel, in dosarul 3720/205/2021 din 13.07.2021 al Judecatoriei Campulung, se admit modificarile din statutul ASOCIATIEI DE PARINTI – PROFESORI GRUP SCOLAR STALPENI, potrivit hotararii Adunarii generale din data de 19.02.2021.

Totusi, la ora scrierii acestui articol, in Registrul ONG, structura de conducere a acestui ONG nu este actualizata, semn ca se va mai astepta ceva timp pana cand noua structura de conducere va intra in legalitatea care pare ca depinde de proceduri, recursuri sau legislatie.

PS Numele celor mentionati in articol apar public pe portalul instantelor de judecata in dosarele mentionate mai sus, astfel incat sunt respectate regulile de protectie a datelor personale. Persoanele vizate au drept gratuit la replica.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate