[BUGET] Cheltuirea eficientă și cât mai aproape de nevoile cetățenilor, a banului public

Scris de Constantin Cutic
786 vizualizari

Săptămâna aceasta a avut loc ședința Consiliului Local Stâlpeni care a consfințit renunțarea la finanțarea, din bugetul local, a două obiective împotriva cărora ne-am exprimat opoziția încă de la întocmirea bugetului local pe acest an. Este vorba despre achiziționarea unui autoturism marca Dacia Duster și realizarea unui teren sintetic.

Așa cum am precizat, încă de la începutul anului, atât contextul economic din acest an, cât și nevoile de moment ale cetățenilor din comuna noastră, nu permiteau efectuarea unor astfel de cheltuieli acum.

Renunțarea la aceste cheltuieli inoportune a permis suplimentarea unor plăți pentru nevoi mult mai importante pentru locuitorii comunei, cum ar fi contribuțiile asistenților sociali și realizarea demersurilor pentru obținerea de finanțare, prin programul ”Anghel Saligny”, a unor obiective foarte importante pentru comună.

Astfel că tot în această ședință a fost aprobată depunerea documentației pentru obținerea de finanțare a patru proiecte ce vizează extinderea rețelei de canalizare în satele Oprești, Stâlpeni, Ogrezea, Livezeni și Dealu Frumos, cât și asfaltarea unor drumuri comunale.

Țin să le mulțumesc angajaților UAT STÂLPENI care au lucrat la aceste proiecte, pentru promptitudinea cu care au ținut să depună aceste proiecte de finanțare, comuna noastră fiind una dintre primele comune care au depus proiecte pe acest program, Anghel Saligny.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate