Procesele si „procesomanii” de la Liceul I.C. Petrescu Stalpeni

Scris de Andrei Vacaru
822 vizualizari

Motto:

Comunicarea cu fosta directoare a liceului a fost inexistenta si prin urmare si investitiile in Grupul Scolar Industrial „I.C. Petrescu” in anii cand dumneai il conducea, dar acum primaria are reprezentant in consiliul scolii, iar domnul primar a fost deja la liceu sa vada nevoile existente.

– Ionela Birea, redand spusele pe care primarul Gabi Serbanoiu le-a facut in Dezbaterea publica din 07.01.2021.

Avem o recunoastere clara ca primaria, respectiv dl. primar, a avut probleme, fie ele si de comunicare cu fosta doamna director Gabriela Nedelcu. Si ca, din cauza acestor probleme de comunicare, primarul nu a dorit sa investeasca nimic in Liceul din Stalpeni.

Acum, ca doamnei i s-a terminat mandatul, iar in locul sau liceul are un nou director, fie si interimar, altfel sta situatia, nu?, primaria avand si un reprezentant in consiliul de administratie al liceului. Cine sa fie acest reprezentant? Probabil doamna Tudosescu Elena – Cristina.

Avem, asadar recunoasterea ca o institutie scolara a devenit „frecventabila” pentru ca i s-a schimbat conducerea, motivul nefrecventabilitatii fiind pare-se demonstrat de numarul de procese pe care actualul reprezentant al primariei in CA le-a intentat liceului si conducerii acestuia. Sa zicem, desi in cel putin un caz instanta da dreptate doamnei Nedelcu.

Dar haideti, mai intai, sa raspundem la intrebarea: in cate procese a fost si este „parat” liceul si conducerea sa? Portalul just.ro ne arata un numar de 6 dosare solutionate sau deschise, dupa cum urmeaza:

2017

Procesul nr. 1.  Dosar 4613/109/2017 al Curtii de Apel Pitesti, deschis de Tudosescu Elena – Cristina mai intai la Tribunalul Pitesti in 23.06.2017, prin avocat Sandru Viorel Catalin, iar apoi in 17.01.2018 la Curte de Apel Pitesti, prin care da in judecata Liceul IC Petrescu Stalpeni, pentru a contesta o decizie de sanctionare disciplinara. Dosarul este pierdut in prima instanta, apoi apelul este solutionat in 18.04.2018 si da castig de cauza Liceului ca fiind o actiune nefondata. Asadar instanta intareste ca sanctiunea aplicata doameni Tudosescu este legala.

„Respinge apelul ca nefondat. Obliga pe apelant la plata catre intimata a cheltuielilor de judecata in cuantum de 500 lei. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi 18.04.2018.
Document: Hotarare  1227/2018  18.04.2018„

2017

Procesul nr. 2. Dosar 8429/109/2017 al Tribunalului Arges, deschis in 29.11.2017 in care reclamantii Tudosescu Elena – Cristina, Mesteacan Ovidiu – Eugen si Stefan Catalina, prin Avocat Sandru Viorel Catalin, o cheama in instanta pe Nedelcu Gabriela, in calitate de Director al Liceului Tehnologic Stalpeni. Pentru comunicare de informatii de interes public conform Legii 544/2001. Instanta admite partial cererile si da urmatoarea solutie:

„Solutia pe scurt: Admite in parte actiunea formulata de reclamantii Tudosescu ELENA-CRISTINA,Mesteacan EUGEN si Stefan Catalina, avand domiciliul ales pentru comunicarea tuturor actelor de procedura la Cabinetul de Avocatura Sandru Viorel Catalin, in contradictoriu cu parata Nedelcu GABRIELA, in calitate de director al unitatii de invatamant Liceul Tehnologic I.C PETRESCU. … Respinge petitul privind obligarea paratei la plata daunelor morale. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Arges. Pronuntata in conditiile art. 396 alin2 NCPC, azi, 22.03.2018, la Tribunalul Arges –Sectia Civila, complet specializat Contencios Administrativ si Fiscal. Document: Hotarare  339/2018  22.03.2018”

2019

Procesul nr. 3. Dosar 382/205/2019 al Judecatoriei Campulung, deschis in 21.01.2019 si judecat in aceeasi zi, in care da dreptul lui Tudosescu Elena – Cristina sa execute silit, prin BEJ Ioana Cristian, debitorul, respectiv Liceul Stalpeni.

„Admite cererea. Incuviinteaza inceperea executarii silite si autorizeaza creditorul sa treaca la executarea silita prin toate formele de executare fata de debitor conform titlului executoriu reprezentat de sentinta civila nr 3452/2017 din 23.10.2017 a Tribunalului Arges si a deciziei civile nr 1227/2018 din 18.04.2018 a Curtii de Apel Pitesti, definitive, pana la concurenta sumei de 1650 lei( cheltuieli de judecata), plus cheltuieli executare. Definitiva. Data in Camera de Consiliu si pronuntata in sedinta publica din 22.01.2019.”

2020

Procesul nr. 4. Dosar 733/205/2020 al Judecatoriei Campulung, deschis in 03.02.2020 in care reclamantii Tudosescu Elena – Cristina, Mesteacan Ovidiu – Eugen si Stefan Catalina, prin Avocat Sandru Viorel Catalin, o cheama in instanta pe Nedelcu Gabriela, in calitate de Director al Liceului Tehnologic Stalpeni pentru pretentii contravaloare cheltuieli de judecata. Instanta anuleaza din nou cererea si da urmatoarea solutie:

„Solutia pe scurt: In temeiul art. 200 alin. (4) din Codul de procedura civila, anuleaza cererea de chemare in judecata formulata de reclamanti. Cu drept de reexaminare in termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de reexaminare se depune la Judecatoria Campulung. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei, astazi, 26.02.2020.  Document: Incheiere anulare cerere 26.02.2020.”

2020

Procesul nr. 5. Dosar 1278/205/2020 al Tribunalului Arges, deschis in 18.11.2020, in care reclamantii Tudosescu Elena – Cristina, Mesteacan Ovidiu – Eugen si Stefan Catalina, prin Avocat Sandru Viorel Catalin, fac apel si o cheama din nou in instanta pe Nedelcu Gabriela, in calitate de Director al Liceului Tehnologic Stalpeni pentru pretentii contravaloare cheltuieli de judecata.

Instanta stabileste ca termen de judecata data de 20.04.2021. Asadar se judeca.

2021

Procesul nr. 6. Dosar 700/109/2021 al Tribunalului Arges, dosar deschis in 25.01.2021 de catre reclamantul Sindicatul Invatamant Preuniversitar „Muntenia”, pentru 17 profesori, respectiv Stefan Catalina, leparau Mariana, Militaru Florina, Dumitru Cosmin, Mesteacan Maria, Mesteacan Ovidiu-Eugen, Marea Adriana, Stanciulescu Gabriela, Nedelcu Gabriela, Avram Iulian Petre, Postelnicu Elena, Moiceanu Geanina, Arsenescu Corina, Tudosescu Elena-Cristina, Rasol Crina-Dumitrita, Dragnea Victor, Tudor Florian, sindicat care da in judecata Liceul tehnologic „I.C. Petrescu” Stalpeni, pentru calcul drepturi salariale. Primul termen de judecata inca nu este stabilit.

A nu fi inteles gresit: oricine are dreptul sa isi caute dreptatea in justitie. Dar nu e prea mult 6 procese in nici 4 ani, unele judecate si solutionate, inclusiv cu executarea silita a liceului, altele abia deschise sau in curs de judecare? Nu cumva cineva exagereaza?

Sa zicem, parafrazandu-l pe primar, ca domnii si doamnele profesori/personal nedidactic au dat-o in judecata pe doamna fosta directoare pentru ca „nu se putea comunica cu ea” si au obligat-o sa comunice in instanta, pentru ca altfel nu se putea. Inteleg poate si ca doamna Tudosescu Elena – Cristina avea ceva de recuperat de la liceu si nu o putea face decat cu executor judecatoresc.

Dar ce nu inteleg eu, este:

  • cum de sunt recompensati de catre primarul a carei rea credinta am aratat-o de atatea ori, doi dintre cei trei „procesomani” in relatia cu liceul, respectiv dl Mesteacan Eugen cu un post bine remunerat de administrator public, iar doamna Tudosescu Elena – Cristina, de consilier local (in locul demisionarului Mesteacan) si de probabil reprezentant al primariei in consiliul de administratie?
  • cum poti sa executi judecatoresc liceul, doamna Tudosescu Elena – Cristina si apoi sa pretindeti ca veti sustine interesele liceului in fata primarului care v-a „facut” consilier (punandu-va pe o lista eligibila si numindu-va in consiliul de adminsitratie)?
  • cum de toata lumea a ajuns sa dea in judecata liceul (vezi procesul 6)? Si director interimar, si fost director, si adminsitrator public, si consilier local si membrii din consiliul de administratie? Pe liceu cine il mai reprezinta daca cei din conducerea lui sunt reclamanti?
  • cum ar putea parintii sa doneze bani catre un ONG, care, la randul lui vireaza banii in contul liceului, iar contul este executat silit si banii intra, sa zicem, in buzunarul doamnei Tudosescu Elena – Cristina? Sa aibe legatura demisia anuntata a presedintelui Asociatiei Parinti Elevi cu astfel de fapte, ce sunt destul de probabile?

Dar mai ales intreb: Liceului din Stalpeni cine ii reprezinta interesele si cine sa dea in judecata o primarie care nu a vrut sa-l bage in seama din motive de un anumit director atitia ani? Elevii? Ca doar ei au mai ramas in ecuatia asta cu profesori procesomani si un liceu de care nimanui pare sa nu-i pese. Intreb, ce sa fac…


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

1 comentarii

Petre Mircea 9 februarie 2021 - 19:23

Ma intreb daca la Liceul IC Petrescu mai aveau timp sa mai faca si carte? Daca ne uitam la rezultatele la bac avem si raspu sul.

Raspunde

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate