[BUGET] Dezbatere publică la Stâlpeni privind taxele și impozitele pentru anul 2024

Scris de Redacție
108 vizualizari

Primăria Comunei Stâlpeni a anunțat organizarea dezbaterii publice ce va avea loc în data de 21 decembrie 2023, la ora 16:00, în Căminul Cultural Rădești. Această dezbatere are ca scop discutarea proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pentru anul 2024.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, acest eveniment este deschis publicului interesat, oferindu-le cetățenilor posibilitatea de a-și exprima opinia și de a participa activ la procesul decizional al comunității lor.

Este important ca cetățenii să înțeleagă că aceste dezbateri nu sunt doar formalități administrativ – birocratice, ci reprezintă o oportunitate valoroasă de implicare în luarea deciziilor care le afectează direct viața de zi cu zi. Participarea la această dezbatere oferă locuitorilor Comunei Stâlpeni șansa de a-și face auzite vocile, de a-și exprima preocupările și de a aduce idei constructive pentru dezvoltarea localității.

Proiectul de hotărâre vizează stabilirea impozitelor și taxelor locale, aspecte ce au impact direct atât asupra bugetului fiecărui cetățean, cât și ca parte de venituri ce se colectează la bugetul local al localității. Prin urmare, cetățenii sunt încurajați să își expună opinia cu privire la nivelul acestor taxe și impozite, să aducă sugestii și propuneri pentru a asigura o distribuție echitabilă a sarcinilor fiscale în comunitate.

Dezbaterea la Căminul Cultural Rădești oferă un cadru adecvat pentru dialogul deschis între administrație și cetățeni, iar evenimentul, cel mai probabil, va fi transmis și înregistrat video, așa cum cere transparența decizională. Participarea activă a locuitorilor este esențială pentru a asigura o reprezentare autentică a voinței comunității în deciziile locale.

Îndemnăm pe toți cetățenii interesați să participe la această dezbatere și să contribuie la conturarea unui viitor mai bun pentru Comuna Stâlpeni. Este momentul să vă faceți auziți și să influențați direcția în care se îndreaptă comunitatea voastră!

DOCUMENTE:

Foto: Frepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate