[EDUCAȚIE] Învățământ dual la Liceul „I.C. Petrescu” Stâlpeni, începând cu anul școlar 2024 – 2025

Scris de Andrei Vacaru
237 vizualizari

Pentru anul școlar 2024-2025, Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” Stâlpeni solicită formarea unei clase cu 24 de elevi pentru învățământul profesional. Această clasă va cuprinde două specializări acreditate, respectiv 12 elevi în specializarea sculer-matrițer și 12 elevi în specializarea frezor, mortizor, rabotor, din care, 3 elevi vor fi școlarizați în învățământul profesional dual. Cea de-a doua specializare este cerută de agenții economici cu care liceul colaborează, deoarece este echivalentă cu lucrul pe mașini cu comandă numerică.

Conform declarației directorului adjunct al liceului, profesor Nedelcu Gabriela, „prin această inițiativă, conducerea tehnică a liceului din Stâlpeni a obținut aprobarea și solicitarea din partea societății PIROUX INDUSTRIE ROMANIA SRL din Clucereasa pentru școlarizarea a trei elevi în învățământ profesional dual în anul școlar 2024-2025. În urma acestei solicitări, societatea se angajează să suplimenteze bursa profesională de 300 de lei, cu încă o bursă de cel puțin echivalentul acesteia, să ofere echipament de protecție la muncă, asigurări de sănătate și alte facilități timp de trei ani, urmând ca acești elevi să susțină examenul de competență nivel 3 la agentul economic.”

Totodată, societatea speră ca cei trei elevi să devină angajații lor, acest angajament fiind înscris într-un contract încheiat cu UAT Stâlpeni, cu părintele elevului și cu școala. Acest pas este extrem de important în acest moment și se dorește să se convingă și alți agenți economici în viitor să se extindă școlarizarea în învățământ profesional dual.

De menționat faptul că elevii din învățământul liceal și profesional beneficiază la Stâlpeni, prin inițiativa doamnei profesor Maria Anca, de proiecte cu fonduri europene prin programul educațional ERASMUS +. Admiterea liceului din Stâlpeni în învățământul dual s-a făcut și cu sprijinul ISJ Argeș și este meritul conducerii tehnice a instituției și a domnilor ingineri care au reușit împreună acest mic pas, dar extrem de bun pentru liceu și elevii acestuia.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate