Ce aveti cu Uniunea Europeana?

Scris de Andrei Vacaru
358 vizualizari

Exista un gen de propaganda antiromaneasca toxica si antieuropeana, aceea ca suntem fraierii Uniunii Europene. Ca suntem colonie, ca suntem ignorati, ca suntem o tara de mana a doua.

Daca nu v-ati prins de unde vine propaganda asta este grav, pentru ca tentatia de a o propaga pe nemestecate este mare, ea bazandu-se pe o reactie fireasca, de frustrare. Si de aceea functioneaza, desi ne facem singuri rau prin asta.

Nu spun ca ajutoarele in alimente pe care le primesc saracii din partea primariei sunt de la UE, nu de la primar. Ca primim cu mult mai mult decat contribuim la fondul UE. Ca Produsul intern brut a crescut in perioada 2007-2017 cu 64 miliarde de euro pe an. Ori ca multe investitii s-au facut cu bani europeni, desi primarii i-au prezentat ca fiind de la partid.

Iau insa subiectul care este la moda, acela al vaccinarii. Doar cateva informatii relevante:

  • campania de Vaccinare din Romania se desfasoara ca parte a campaniei de vaccinare din Uniunea europeana. Si este bine asa, deoarece Romania nu are forta de a negocia cu producatorii de vaccin pentru a primi numarul necesar de doze;
  • vaccinurile au fost aprobate de catre Agentia Europeana a Medicamentului si nu a trebuit sa facem noi verificari care ar fi intarziat inceperea vaccinarii. Si nici nu stiu daca aveam unde si cu ce;
  • Romania a organizat bine vaccinarea atata timp cat suntem doar cu 0,24% mai jos fata de media europeana, dar mult peste Germania, Franta, Cehia sau Olanda.

Pe graficul de mai sus ce poate fi gasit aici (selectati tarile si faceti comparatiile) releva multe date importante, din care voi selecta doar trei exemple despre ce se intampla in alte parti, comparativ cu Romania si Uniunea Europeana:

  • in Republica Moldova, tara nonUE, care „beneficiaza” din plin de miracolul rusesc, vaccinarea a inceput acum cateva saptamani, cu vaccinuri donate de Romania (adica primite de la UE). In Romania a inceput pe 27 decembrie anul trecut;
  • la fel sta situatia si in Belarus sau Ucraina, unde vaccinarea ajuns la sub 0,5% si ele tot zone aflate in spatiul ex-sovietic in care Rusia face jocurile politice;
  • iar Rusia are o rata de vaccinare de aproape trei ori mai mica decat a Romaniei, raportata la suta de mii de locuitori. Repet, de aproape trei ori mai mica. Si se bazeaza pe un vaccin pe care nu le-a facut nici macar Putin, dar pe care negationistii si antivaccinistii de pe malurile Dambovitei si-l doresc cu multa nerabdare. Aceiasi negationisti care anul trecut s-au dus sa aplaude in fata Ambasadei Ruse, probabil pentru ca nici astazi rusii nu ne-au returnat tezaurul furat acum 100 de ani.

Asadar nu mai credeti toate prostiile distribuite pe Facebook si cautati sa intelegeti adevarul: EXISTA O CAMPANIE DE DENIGRARE A MEDICILOR si AUTORITATILOR ROMANE, in timp ce sunt promovati impostori gen Sosoaca sau medici nino-nino gen Grosan.

Vaccinul inseamna vieti salvate, inseamna sa scapam noi si cei dragi noua mai repede de pandemie. Atunci de ce sa le facem jocul acelor nemernici?

Foto: KiyvPost


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate