Concediați primarul care nu este interesat de extinderea de utilități!

Scris de Andrei Vacaru
392 vizualizari

Haideți să facem un mic exercițiu de imaginație ca să înțelegem de ce trebuie să fim atenți la oportunități, să ne implicăm și să plătim prețul cerut:

ACUM.

Să zicem că aveți o proprietate, un teren, pe o uliță neasfaltată din comuna Stâlpeni, de 1200mp, front stradal de 20 de metri (adică partea de la drum). Iar prețul/mp este acum de 10 euro, proprietatea valorând astfel 12.000 de euro.

Vi se cere să vă retrageți de la drum 1metru pentru că primăria vrea sa bage toate utilitățile si să asfalteze. Adică să pierdeți 200mp din proprietate, la prețul de acum însemnând o pierdere de 2000 de euro, echivalentul a 10.000 de lei noi.

Ce veți face?

VARIANTA 1.

Nu cedați nimic. Faceți scandal la primărie și puneți presiune pe cei care s-ar retrage ca să renunțe. Ati câștigat. Nu se mai asfaltează si nu se pun utilități.

Însă, pentru că nu sunt utilități și pentru că cei de pe stradă s-au saturat de navetă la Mioveni, decid să se mute. Și să vândă.
Când oferta este mare, scade și prețul. Undeva la 6 euro/ mp.

Cât veți obține acum pe aceeași proprietate? 1200mp x 6 euro/mp = 7200 euro. Adică ați pierdut 4800 euro.

VARIANTA 2.

Toată lumea este de acord să se retragă. Se introduc utilitățile și se asfaltează strada. Lumea vrea să cumpere acum pe strada dvs, pentru a-si face case pentru că au tot ce le trebuie. Astfel încât este cerere mare și cresc prețurile până la 20 euro/mp.

Cât valoreaza acum terenul dvs? 1000mp (că ați cedat 200mp) x 20 euro/mp = 20.000 euro. Adică sunteți în câștig cu 8000 de euro.

DIFERENȚA ALEGERILOR DVS.

Așadar, în varianta 1 nu ați cedat nimic, dar ați pierdut 4800 euro, în varianta 2 ați cedat, dar ați câștigat 8000 de euro.

Ce vreau sa spun este că niciodată să nu dați cu piciorul la oportunități. Pentru că ele nu numai că vă vor îmbogăți, dar vă vor face și viața mai bună. Și sunt atat de rare!

Iar când primarul nu este interesat de asfaltări, utilități și să vă facă traiul mai bun, concediați-l!

Foto: OLX.ro


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate