Cinci milioane de caciula pentru ca asa vor ei

Scris de Andrei Vacaru
512 vizualizari

Astazi am gasit doua documente pe net, pentru ca mi-am alocat 2-3 ore din programul personal pentru a actualiza site-ul Stalpeni.ro la care lucrez de aproape un an. Primul document este important pentru a vedea daca expresia „NU SUNT BANI” pe care o scot imediat din buzunar primarul, contabilul sau alti ordonatori de credite din Stalpeni este reala sau nu. A doua, pentru a vedea cat de atractiva este comuna, cu trimitere la un articol scris ieri aici, la gazeta.

Asadar:

  1. Primul document este contul de executie al bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2020 realizat la inceputul anului 2021. Din care descoperim care este efortul bugetar al comunei Stalpeni pentru a mentine in functie ADMINISTRATIA SERBANOIU, respectiv suma de 2.472.140 de RON, adica lei noi, numai in 2020.
  2. Al doilea document, realizat de Directia de Statistica a judetului Arges, ne spune ca daca in 2016 in Stalpeni existau 5011 locuitori, anul trecut erau doar 4884 locuitori, adica cu 127 mai putini.

Facand o operatie simpla de impartire, accesibila oricarui tanar scolar, 2.472.140 lei impartit la 4.884 de locuitori ai comunei Stalpeni rezulta un efort individual de 506 lei. Adica, „de la cel cu barba sura, pan’ la cel cu tata-n gura” conform unei expresii consacrate, suporta fiecare peste 5 milioane de lei vechi pentru a mentine, bine mersi!, o administratie care abia acum a aflat de transparenta, care impune un regim de teroare in comuna, care mai mult șomeaza si care nu pare a face prea multe pentru comuna. De ce atat? Pentru ca asa au decis ei, intre ei, pentru ei.

O fi corect asa, domnule primar? Intreb.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate