[RAPORT] Retrospectiva 2023 – Gazeta de Stâlpeni (III)

Scris de Redacție
130 vizualizari

Luna septembrie 2023 la Stâlpeni a fost marcată de evenimente diverse și controversate, reflectate în articolele din presă. Ședința Consiliului Local de la finalul lui august a deschis seria, evidențiind deciziile autorităților locale care au impact asupra comunității. Tonul critic a predominat în articolele ulterioare, când am adus în atenție situații aparent paradoxale, ca în cazul vulpii care, deși nu mai ajunge la struguri, face contestații asupra acrimii acestora, subliniind, astfel, posibile ipocrizii în discursurile autorităților locale.

Daniel Dobrisan a adus în prim-plan investițiile în educație, subliniind necesitatea dezvoltării acestora comparând ce se întâmplă la Stâlpeni cu situația de la Țițești. În sfera politică locală, am criticat comportamentul inadecvat al primarului și viceprimarului la aniversarea unui veteran de război. Controversele au inclus și exmatricularea de la cursurile doctorale a Simonei Bucura Oprescu, actualul ministru al muncii.

Sfera educațională a fost subiect de dezbatere, evidențiindu-se probleme legate de transportul elevilor, u impact pe absenteism și abandon școlar, dar și protestele elevilor împotriva deciziilor conducerii autoritare și abuzive a directoarei Postelnicu Elena.

Evenimentele tragice, precum decesul lui Mădălin, au fost și ele remarcate, primarul a fost implicat în controversele legate de presiuni ilegale de închidere a unui site și am arătat că în instituțiile școlare dreptul de decizie nu aparține Poliției Rurale sau Biroului de Siguranță Școlară.

În încheierea lunii, în cadrul unei ședințe de consiliu local, au avut loc situații inedite, subliniate în mod detaliat de gazetă. Luna a fost una plină de evenimente, reflectând o comunitate activă și aflată în fața unor provocări și neînțelegeri.

Luna octombrie 2023 a fost reflectată într-o serie de articole publicate în Gazeta de Stâlpeni. Acestea au acoperit o gamă largă de subiecte, de la problemele sociale și politice la aspecte legate de administrația locală și investițiile controversate.

S-a debutat cu un editorial provocator prin care s-a avertizat comunitatea cu privire la pregătirile pentru alegerile din 2024. În paralel, am scris despre anunțul arestării de către DNA și analiza opiniei publice cu privire la reținerea primarului Ion Georgescu, precum și decizia politică a PSD Argeș de a-l exclude de urgență.

Problemele legate de utilități, cum ar fi întreruperea apei în satele unde s-au curățat bazinele de captare, au fost surprinse în detaliu, evidențiind și o recunoaștere asumată de conducerea societății a erorilor de planificare. A urmat un incendiu de vegetație în Stâlpeni și solicitările de ajutor pentru încălzirea locuinței au fost, de asemenea, subiecte de interes.

Investițiile și sesiunile extraordinare ale Consiliului Local au stârnit controverse, iar proiectele de investiții au fost analizate în opinii care au reflectat realitatea implementării acestora. În timp ce editorialele au adus în prim-plan deciziile primarului Șerbănoiu, un eveniment special a fost înregistrat, evident în stil de pamflet, ca o realizare excepțională, existența unui covor asfaltic nu în Stâlpeni, după mulți ani.

Articolele au încercat să reflecte diversitatea și complexitatea evenimentelor care au marcat luna octombrie 2023 în comuna Stâlpeni, evidențiind preocupările locuitorilor și dinamica vieții locale într-un context politic și social marcat de încercările de câștig de imagine ale primarului Șerbănoiu, cel care a organizat un eveniment, „Focul lui Sumedru”, pentru a câștiga prim-planul competiției electorale pentru anul viitor.

În noiembrie 2023, Gazeta de Stâlpeni a acoperit subiecte diverse, evidențiind aspecte semnificative ale comunității locale. Ședințele de consiliu local au fost prezentate, atât convocarea, cât și desfășurarea lor pentru ședințele ordinare și mai puțin pentru cele extraordinare, desfășurate pe whatsapp

Avertismentele meteo cu cod galben au subliniat atenția acordată siguranței publice și gestionării situațiilor de urgență. Problemele întârzierii unor plăți au fost evidențiate prin dezastrele bugetare care au afectat persoanele cu handicap, dar și elevii rămași fără burse.

Investigațiile și analizele acestora au adus la lumină deficiențele sistemului, cum ar fi rata redusă de implementare a proiectelor PNDL III și lipsa de transparență în privința costurilor zborurilor cu avionul ale lui Klaus Iohannis. În același timp, am arătat că există optimism în ceea ce privește fondurile europene, cu știri bune pentru comuna Stâlpeni în bugetul UE pentru 2024, dacă autoritățile locale vor dori accesarea acestor bani.

În sfera sportului, echipa Viitorul Rădești a obținut rezultate notabile, aducând bucurie și mândrie comunității. Au continuat editorialele și opiniile care au abordat în atenție problemele critice, precum relația PNL cu presa, modul de informare publică defectuos al autorităților locale, dar și evoluția Gazetei de Stâlpeni către o publicație europeană.

Recomandările de carte au inclus “Cele 5 limbaje ale iubirii” de Gary Chapman și “Inteligență emoțională în Leadership” de Daniel Goleman, Annie McKee și Richard Boyatzis, aducând diversitate și interes în sfera culturală a comunității. În ansamblu, articolele din noiembrie 2023 au reflectat o realitate complexă, dorind să informeze în timp oportun, confruntându-ne cu provocări variate și cu unele manifestări ce reflectă mai mult un interes personal al unor actori politici locali, decât un interes pentru dezvoltarea comunității.

Gazeta de Stâlpeni a reflectat o gamă variată de evenimente și teme în decembrie 2023. Luna a debutat cu probleme legate de alimentarea cu energie electrică, apoi am generat unele discuții despre costurile deszăpezirii și lipsa de informare din partea primarului Șerbănoiu despre acest subiect. În paralel, Consiliul Local a organizat ședințe extraordinare, iar dezbaterea publică privind taxele și impozitele pentru 2024 a atras și o analiză privind modificările anunțate de primar.

Evenimente tragice au marcat mijlocul lunii, cu două accidente rutiere grave la Țițești și unul la Stâlpeni, iar articolul despre încălcarea legii de către unii politicieni locali a stârnit interesul cititorilor. În contextul sezonului festiv, inițiative precum „Fii tu, Moș Crăciun!” au încercat să aducă bucurie în comunitate. Învățământul dual a fost promovat la Liceul „I.C. Petrescu”, iar preocupările privind bugetul și restanțele la plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și asistenților personali ai acestora au fost subiecte reflectate în articolele gazetei.

Meciurile de fotbal au fost și ele prezente, iar editorialele au abordat subiecte precum democrația și provocările financiare. Retrospectiva anului și recomandările de carte au completat diversitatea temelor abordate în Gazeta de Stâlpeni, oferind o imagine detaliată a vieții comunitare în această perioadă.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate