[ POLIȚIA ] Acțiuni de verificare privind siguranța școlară, infracționalitatea forestieră și circulația rutieră

Scris de Redacția
190 vizualizari

Biroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Argeș ne-a informat despre desfășurarea unor acțiuni specifice în ultimele zile, unele dintre acestea la obiective din comuna Stâlpeni sau având ca agent constatator Secția de Poliție Rurală din Stâlpeni.

Astfel, Biroul de Siguranță Școlară Argeș a efectuat în data de 14 noiembrie 2022 mai multe verificări în unitățile de învățământ din județul Argeș, respectiv în incinta Liceului Tehnologic „Dacia” din Pitești, a Liceului Tehnologic din Stâlpeni, a Colegiului Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești și la Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” din Pitești.

Conform informațiilor transmise de IPJ Argeș, aceste verificări au avut scopul de a crește siguranța elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, „fiind desfășurate activități pe linia prevenirii și combaterii traficului și consumului de droguri, conform Legii nr. 143/2000 și a produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002.”

La liceul Stâlpeni nu au fost aplicate sancțiuni, dar la celelalte unități școlare „au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.500 de lei, dintre care 4 sancțiuni, în valoare de 500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002 și o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 R.”

Tot în această perioadă au fost desfășurate și activități de combatere a delictelor silvice. În data de 13 noiembrie 2022, polițiștii Biroului Silvic, împreună cu polițiștii Secției de Poliție din Stâlpeni „au depistat un bărbat de 44 de ani, din Coșești, care conducea o autoutilitară cu care transporta material lemnos.”

Chiar dacă șoferul autoutilitarei avea documente justificative pentru 4,62 mc, s-a stabilit că acesta transporta un volum mai mare de material lemnos cu aproape 0,3mc, fără a avea documente în acest sens. În plus, în autovehicul se aflau mai multe persoane decât numărul maxim de locuri admis, iar polița de asigurare RCA era expirată.

Ca urmare a abaterilor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu 3 sancțiuni în valoare totală de 1.870 de lei, iar autovehiculul pe care îl conducea a fost imobilizat „prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare”.

Agenți ai Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au observat și efectuarea unei manevre de circulație periculoasă de către un bărbat de 46 de ani din Mioveni. Acesta „conducea un autoturism pe raza localității Stâlpeni, iar la trecerea la nivel cu calea ferată, a efectuat manevra de depășire a coloanei de autovehicule oprite la trecerea de cale ferată.” Conducătorul auto a primit o amendă în valoare de 870 de lei și a rămas fără permisul auto pentru 30 de zile.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate