[ FOTO/VIDEO ] Miting de protest al Sindicatului „Autoturisme DACIA”

Scris de Gheorghe Nicolae
293 vizualizari

Astăzi, 17 noiembrie 2022, a avut loc un miting de protest al membrilor Sindicatului „Autoturisme DACIA”, formațiune afiliată la Blocul Național Sindical. S-a solicitat rezolvarea unor aspecte ce privesc salariile și condițiile de muncă, aplicarea unor măsuri de protecție socială, precum necesitatea reglementării adecvate a dialogului social din perspectiva situației economice naționale, precum și o responsabilitate socială mai mare a guvernanților.

Pe larg, aceste revendicări salariale au fost:

  • Creșterea salariului minim brut la nivel național;
  • Creșterea salariilor obținute prin negocieri colective;
  • Măsuri de protecție socială privind susținerea locurilor de muncă;
  • Plafonarea costului facturilor la utilități;
  • Modificarea Legii Dialogului Social în părțile care vizează susținerea contractelor individuale de muncă la nivel de sector și acoperirea unui procent minim de 80% dintre angajați cu astfel de contracte de muncă colective;
  • Taxarea profiturilor excesive realizate de companiile energetice, profituri datorate facturilor împovărătoare la utilități.

La protest au fost prezenți și membri ai sindicatelor de la societățile Ford Craiova, PIROUX, SEALINKS, EURO APS, ADIENT, IAR Brașov și mulți alți membrii de sindicat de la firme terțe care colaborează cu DACIA.

Detalii despre acest protest găsiți în materialul foto și video de mai jos.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate