[PROFIL DE POLITICIAN] Simona Bucura Oprescu a fost exmatriculată

Scris de Andrei Vacaru
981 vizualizari

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, are un trecut controversat și cu multe probleme privind calitatea sa de politican. Dezvăluirile recente și investigațiile făcută în presă aduc în prim-plan o serie de aspecte care ridică semne de întrebare cu privire la integritatea și profesionalismul acesteia.

Unul dintre aspectele care atrage atenția este exmatricularea sa din școala doctorală a Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”. Faptul că a fost exmatriculată în 2019 pentru că nu a îndeplinit obiectivele din programul de cercetare, informație apărută în PS News, ridică mari semne de întrebare cu privire la capacitatea sa de a gestiona sarcini și responsabilități complexe în calitate de ministru.

Foto: defapt.ro

Foto: defapt.ro

Este evident că nu numai că nu a reușit să-și completeze propriul program doctoral, dar la un moment dat, așa cum relatează Argeșul Online, declarase „unui ziar local din Argeș că este în anul III la doctorat, la Academia Națională de Informații”. Aceste informații din CV au dispărut și ele din autobiografia Simonei Bucura-Oprescu.

Un CV care în timp a arătat diferit, conținând inconsecvențe și discrepanțe. Durata excesivă de cinci ani pentru absolvirea unei facultăți care ar trebui să dureze trei-patru ani ridică din nou întrebări serioase cu privire la calificările sale academice. În plus, dispariția misterioasă a informațiilor despre teza sa de doctorat și universitatea la care a urmat acest program este extrem de suspectă și subliniază lipsa sa de transparență și integritate, mai scrie publicația argeșeană.

Alt aspect deranjant este atașamentul său față de propaganda comunistă chineză. Ca de altfel și de Ion Georgescu, primarul de la Mioveni, al cărei fete este șefa filialei locale a Camerei de Comerț și Industrie România – China. Cu prilejul vizitei ambasadorului Chinei în județul Argeș, Simona Bucura – Oprescu, după o vizită în 2013 în China, făcea lobby acum un an pentru înființarea unui institut Confucius la Universitatea din Pitești.

„Relațiile dintre România și China sunt relații consistente în baza parteneriatului strategic pe care îl avem… Vă mulțumim pentru Drumul Mătăsii și pentru faptul că în acest program atât de important pe care dumneavoastră îl promovați, România… reprezintă în fapt poarta de intrare a Chinei în Uniunea Europeană”, scrie tot Argeșul Online.

Afirmațiile xenofobe făcute în trecut de Simona Bucura Oprescu cu privire la „venetici”, afirmând că „fiecare dintre noi, la Câmpulung, să le spunem tuturor: în Muscel veneticii nu sunt bineveniţi” și cele despre sistemul politic chinez sunt profund problematice și nu numai că nu se potrivesc cu valorile democratice și ale statului de drept, dar au atras și critici din partea opiniei publice și a colegilor săi politicieni.

Un alt aspect care aruncă o nouă umbră asupra carierei politice a Simonei Bucura Oprescu este și controversa legată de vârsta la care a devenit membru PSD. Potrivit legii partidelor politice din România, vârsta minimă pentru a deveni membru de partid este de 18 ani, iar Simona Bucura Oprescu susține că a devenit membru PSD la vârsta de 16 ani. Această afirmație ridică întrebări cu privire la respectarea legilor și a regulamentelor partidului.

De asemenea, CV-ul Simonei Bucura Oprescu indică o durată de cinci ani pentru absolvirea unei facultăți care, conform standardelor, ar trebui să dureze patru ani. În plus, există informații contradictorii cu privire la a doua facultate pe care pretinde că a absolvit-o. Totodată, dispariția referințelor la teza sa de doctorat și la universitatea la care a urmat acest program ridică din nou întrebări serioase cu privire la sinceritatea și corectitudinea informațiilor din CV-ul său.

Este clar că numirea Simonei Bucura Oprescu în funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale nu a fost făcută pe baza meritului și a competenței, ci mai degrabă pe baza conexiunilor politice. Aceasta ridică numeroase semne de întrebare cu privire la calificările și integritatea sa. Este esențial ca astfel de aspecte să fie lămurite de Simona Bucura Oprescu cu seriozitate, pentru a ne asigura că este persoana potrivită pentru funcția pe care o ocupă.

Foto: Facebook


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate