[POLITICĂ] Delegație din care a făcut parte și un consilier PRO România Stâlpeni, în vizită la Bruxelles

Scris de Andrei Vacaru
292 vizualizari

O delegație PRO România Argeș, condusă de Bogdan Ivan și Dumitru Grecu și din care a făcut parte și un consilier local din Stâlpeni, Dumitru Constantin, membru al acestui partid, a fost invitată de europarlamentarul Corina Crețu de a vizita Parlamentul European din Bruxelles în perioada 28-30 iunie 2023.

Vizita a avut drept scop discutarea mai multor aspecte legate de dezvoltarea județului Argeș, cu accent deosebit pe finanțarea prin intermediul fondurilor europene. Participanții au avut oportunitatea de a lua parte la întâlniri și discuții cu reprezentanți ai Parlamentului European.

Liderul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, a subliniat importanța acestei vizite la Bruxelles, afirmând că “Europa este importantă fiindcă, împreună, Europa suntem NOI”. Astfel, partidul își reafirmă angajamentul de a promova valorile europene și de a utiliza resursele disponibile prin intermediul Uniunii Europene pentru dezvoltarea județului Argeș.

Corina Crețu, care a făcut serviciu de gazdă, primind delegația argeșeană în vizită la Parlamentul European, a declarat: “Îmi face o deosebită plăcere să fiu gazda, zilele acestea, a unui grup sosit din județul Argeș în vizită la Parlamentul European. Este important ca românii să înțeleagă importanța acestei instituții, rolul și procedurile care se desfășoară la nivel european, la Bruxelles și Strasbourg, în urma cărora sunt luate decizii importante care afectează viața fiecărui cetățean al Uniunii Europene”.

Pe parcursul vizitei, aceasta a evidențiat importanța fondurilor europene pentru județul Argeș în perioada 2014-2020. Argeșul a beneficiat de un portofoliu de Programe Operaționale care au susținut 209 proiecte, cu un buget total de 293,57 Milioane Euro, cofinanțarea UE fiind de 229,6 Milioane Euro. Aceste proiecte au avut ca obiective consolidarea competitivității IMM-urilor, dezvoltarea infrastructurii de sănătate și a celei sociale, sprijinirea dezvoltării urbane durabile, îmbunătățirea mediului urban și rural, precum și protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural și multe alte domenii prioritare pentru îmbunătățirea calității vieții la nivel local și regional.

Corina Crețu a încheiat întâlnirea transmițând mulțumiri tuturor participanților pentru vizită și i-a asigurat de sprijinul său necondiționat în promovarea intereselor comune pe care le împărtășim ca români.

Această vizită la Parlamentul European a fost o oportunitate pentru delegatul PRO România Stâlpeni de a  lua contact cu instituțiile europene și a afla care sunt oportunitățile de dezvoltare și de promovare a intereselor comunității locale, la nivel european.

Foto: Facebook/EUCorinaCretu


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate