[COD GALBEN] Avertizare meteo de vânt și ploi pentru Stâlpeni

Scris de Redacție
223 vizualizari

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologică de tip cod galben și cod portocaliu pentru data de 5 februarie, cuprinzând intervalul orar 08:00 – 22:00.

În ceea ce privește zona comunei Stâlpeni, se anunță intensificări ale vântului cu viteze cuprinse între 65-75 km/h. Rafalele de vânt vor atinge 70-100 km/h la munte, iar în alte regiuni, vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze de 55-60 km/h.

Se așteaptă precipitații moderate cantitativ (15-20 l/mp), cu predominație a ploilor. În țară, aceste precipitații pot duce la topirea stratului de zăpadă la altitudini mai mici de 1.700 m.

Există și un cod portocaliu emis de ANM care vizează, conform hărții, zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde vântul va atinge cote periculoase, cu rafale de peste 110-120 km/h, însoțite de zăpadă viscolită și vizibilitate foarte redusă la altitudini de peste 1700 m.

Se recomandă precauție sporită pentru evitarea situațiilor neprevăzute.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate