[ELECTORAL] Constantin Cuțic de la ProRomânia candidează la primăria Stâlpeni din partea PNL

Scris de Andrei Vacaru
443 vizualizari

După ce la ultimele alegeri locale, președintele PNL Stâlpeni, profesorul Lucian Panainte, s-a eschivat în a reprezenta partidul pe listele pentru primar, astăzi, într-o conferință de presă susținută de Prefectul de Argeș și Secretarul PNL Argeș, Radu Perianu, Constantin Cuțic a fost prezentat ca propunerea pentru primar din partea partidului liberal. Fiind invitat să spună câteva cuvinte cu acest prilej, Cuțic a anunțat că împreună cu doi dintre colegii săi de partid de la Stâlpeni, cel mai probabil Gheorghe Nicolae și Dumitru Constantin, au trecut la PNL.

Se pune astfel punct la Stâlpeni unei telenovele politice privind încercările Pro România de a se lipi sau de a se dizolva într-un partid mai mare, după refuzul PSD de a primi în rândurile sale partidul condus de Victor Ponta și încercările nefinalizate de alianță cu AUR, partidul condus de George Simion. Ultima acțiune a lui Ponta a condus și la recenta demisie din partid a europarlamentarului Corina Crețu, alături de mulți alți membri de partid în teritoriu.

Probabil că împreună cu cei trei vor fi integrați în PNL Stâlpeni și alți membri de la ProRomânia, în urma ședinței convocate astăzi la Căminul din Rădești de la ora 16.00. Una la care și-a anunțat prezența și un reprezentant al PNL Argeș, probabil pentru a împăca taberele și a desemna cine este, începând de astăzi, președintele filialei Stâlpeni.

În ceea ce privește activitatea sa politică, Constantin Cuțic este consilierul local care a fost cel mai vocal critic al administrației Șerbănoiu, fiind dat afară din PSD în 2019 de actualul primar din motive de opoziție internă față de activitățile primăriei în mandatul 2016 – 2020. Îndeosebi față implicarea de Societatea de Apă și Canal din comună, ajunsă în acea vreme în pragul falimentului.

La alegerile locale din 2020, Constantin Cuțic a obținut al doilea rezultat după Gabi Șerbănoiu, fiind votat de 684 de cetățeni cu drept de vot din Stâlpeni, obținând 28,18% din totalul voturilor exprimate, cu aproape 300 de voturi mai mult decât candidatul PNL, Dumitra Laurențiu, susținut de PNL. Iar filiala condusă de Cuțic a primit 498 de voturi pentru consilierii locali din 2388 de voturi valabil exprimate, intrând în noul consiliu local cu 3 consilieri și, ulterior, cu un delegat sătesc.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate