Alegeri interne ultrasecrete la filiala ZERO

Scris de Andrei Vacaru
1k vizualizari

SECRETUL

Precum se intampla in masonerii, acolo unde secretul este cel mai de pret, PNL Stalpeni a tinut ieri o sedinta ultrasecreta, despre care a stiut doar o mana de oameni, probabil cei ce trebuiau sa participe pentru ca jocurile mici, pe mize mici, ale conducerii filialei locale, sa fie facute.

Cand am primit informatia despre aceasta sedinta, cu 2-3 ore inainte sa inceapa, am fost sa vad daca sedinta a fost anuntata pe grupurile si paginile de facebook ale PNL si am observat ca nimic nu apare in acest sens.

UNDE ESTE CONVOCATORUL?

Si atunci, prima intrebare la care m-am gandit, este aceea daca o astfel de sedinta este convocata si desfasurata legal? Trebuie spus, pentru cei neobisnuiti cu politica, ca partidele isi desfasoara activitatea in conformitate cu LEGEA nr.14 din 9 ianuarie 2003, Legea partidelor politice si, in cazul PNL, cu Statutul PNL, iar organizatiile locale si in conformitate cu Regulamentele de Organizare Locala Judetene.

Cum ultimul document, ROLJ, pentru PNL Arges, nu l-am putut gasi nicaieri postat public, am mers pe site-ul PNL central pentru a gasi un numar de contact pentru Pitesti, unde sa-l cer. L-am gasit, 0348.807.470, am sunat si … NUMAR NEALOCAT. Serios?

Atunci sa incercam sa vedem, cu buna credinta, daca sedinta asta a fost chiar in regula.

Orice sedinta se anunta cu cateva zile inainte, pentru ca oamenii sa stie din timp si sa-si stabileasca programul. Iar in convocator trebuie sa fie trecute punctele care se discuta, precum si locul de desfasurare, data si ora.

Ori, asa cum am spus la inceput, existau membri PNL care nu au avut habar de aceasta sedinta si au aflat cu cateva ore inainte, de pe niste grupuri interne ale PNL din judet. Ceea ce inseamna ca nu toti membrii PNL Stalpeni au fost convocati. Iar daca asa sta situatia, atunci sedinta ar trebui sa fie nestatutara, interzicand accesul celor cu drept de vot la aceasta, de a fi alesi si de a vota.

50% PLUS 1 DIN NUMARUL DE MEMBRI PARTICIPANTI IN FILIALA ZERO

Urmeaza problema cvorumului. In mod normal ar trebui sa participe minim 50% + 1 din membrii filialei. Iar ieri in sala au fost 20 (din care unul a fost exclus, cum altfel, Daniel Dobrisan, pe considerentul ca el este al PNL Pitesti, desi are domiciliul in comuna Stalpeni, dar vom vorbi mai tarziu despre asta).

A fost cvorumul de 19 membri de partid suficient pentru ca sedinta sa fie statutara? Daca da, rezulta ca in cei 30 de ani de existenta ai PNL Stalpeni, organizatia a reusit fantastica performanta ca intr-o comuna cu 4.100 de alegatori inscrisi pe listele electorale anul trecut, sa adune exact… 37 de membri (18 – adica 50%, x 2 +1 = 37). Ceea ce inseamna … 0,9%. Cam 1 pe an. Strasnica activitate politica, nu?

EXCLUDERI NESTATUTARE

Liberalii din Stalpeni nu numai ca au reusit (contra)performanta de a fi aproape ZERO la capitolul membri de partid, dar ii mai exclud si pe cei prezenti la sedinta. De rasul curcilor, nu?

Pentru cine nu stie, Daniel Dobrisan este un tanar implicat atat in viata publica, cat si in cea civica, scos de presedintele PNL Stalpeni din sala de sedinte a CL pe motiv ca l-a suparat pe primarul Gabi Serbanoiu.

Aici m-am dus un pic la Statutul PNL si am gasit urmatoarele:

Art.13  Activitatea interna a partidului se bazeaza pe urmatoarele principii generale:

b) garantarea accesului tinerilor, femeilor, pensionarilor si persoanelor de varsta a treia la orice functie aleasa sau numita in partid, sau in afara partidului, cu sprijinul politic al acestuia, pe baza competentei, meritelor personale, a integritatii si a activitatii desfasurate in partid sau in functii publice, potrivit criteriilor privind cariera politica, aprobate prin regulament, si criteriilor de reprezentativitate minimala stabilite prin prezentul Statut;

i) fiecare membru al partidului, indiferent de functia pe care o exercita in partid sau in afara acestuia, ori de tipul de organizatie din care face parte, trebuie sa activeze obligatoriu intr-o organizatie de sectie de votare;…

Garantare? Principii? Sunt doar vorbe in vant la PNL Stalpeni, pentru ca doar garantia blatului cu PSD local pare a fi certa, restul… dupa cum bate vantul intereselor personale ale sefutilor. Adica l-au folosit pe tanarul Dobrisan in campania electorala, la activitati de partid, la lipit afise si sa scrie proiecte de HCL cu care sa se laude, iar cand tanarul vrea sa voteze si sa fie votat, i se mai da inca un sut in fund si este dat afara de catre Lucian Panainte.

Ba nu, mint, l-au recompensat, totusi, i-au pus in fata o adeziune la partid. Pe care sa o completeze si pe care sa o semneze. Va dati seama cata nemernicie?

LUCIAN PANAINTE, PRESEDINTE REALES LA AL … CONGRES

De ce l-au exclus pe Daniel Dobrisan, asadar, din sedinta? Nu stiu exact ce s-a mai discutat, dar stiu cu siguranta ca s-a ales conducerea organizatiei locale. Iar cum tanarul prezent la sedinta a dorit sa candideze pentru sefia organizatiei, ii incurca mai mult ca sigur planurile lui Lucian Panainte care era pana atunci unicul candidat, visand la inca un mandat de 4 ani. Pentru ca si merita, nu-i asa?

Sefutul de partid, probabil s-a speriat, deoarece in sala erau 19 membri, dar 7 erau de partea lui Silviu Nedelcu si probabil ca ar fi avut emotii. De ce sa riste? Caz in care i-a interzis lui Daniel nu numai candidatura, dar si votul in sedinta.

Degeaba a reactionat Silviu Nedelcu, degeaba au fost vociferari, a ramas cum a stabilit presedintele care acum este reales pentru ca a alergat singur si era sa pice pe locul II. Mare om! Mare liberal!

AFINITATILE PENTRU ZERO ALE DOMNULUI NAE EUGEN

Ca sa vedem cat de corecta a fost decizia de excludere a domnului Dobrisan pe motive de domiciliu (repet, Daniel are domiciliul in Stalpeni), sa ne uitam daca bunul prieten al domnului presedinte reales la al … congres, dl Nae Eugen indeplineste aceleasi conditii.

Pe pagina sa de facebook, dl Nae scrie ca s-a nascut si locuieste la … Pitesti. Fara nicio referire la Stalpeni. Ba mai mult, dl. Nae a actionat in campanie mai mult la Pitesti, acolo unde a si candidat (dar a pierdut) pentru pozitia de consilier judetean, in timp ce Daniel a fost prezent, pe toata durata campaniei, la Stalpeni. Pai e frumos asa, domnule Panainte? De ce faceti astfel de discriminari?

De curiozitate m-am uitat si pe declaratia de avere a domnului Nae Eugen de anul trecut. Si, fara nicio legatura cu sedinta de ieri, am constatat o adevarata colectie de salarii si indemnizatii avute in 2019 care i-au asigurat un venit lunar mediu de 6200 de lei. Profitabil, nu?

Profitabil am zis? Pai poate ne si explica cum a avut un venit de 35.555 lei de la SC EURINPRO ADVISORY SRL, firma cu cifra de afaceri … ZERO, da, ZERO, asa cum spunea intr-o sedinta ca este Gazeta de Stalpeni si asa cum arata procentele membrilor PNL Stalpeni. Adica tot ZERO. Pai daca au avut venit zero, din ce ti-au dat salariul? Din imprumuturi? Cine imprumuta o firma cu cifra de afaceri ZERO ani buni? Secret?

SI LA FINAL, CU VOIA DVS. SECRETARUL ORGANIZATIEI DE BAZA…

O alta persoana bine-cunoscuta in PNL Stalpeni este doamna Madalina Andrei. Bine-cunoscuta pentru implicarea civica, pentru reactiile agresive la adresa celor care arunca gunoiul prin comuna (pe buna dreptate) si care nu sunt pedepsiti, dar si o apriga contestatara atunci cand i se arata ca uneori lucrurile nu sunt chiar in regula cu ceea ce spune si ce face. Motiv pentru care atat eu, cat si unii dintre colegii mei de la gazeta, am primit cate BLOCK pe facebook. Nicio pierdere, evident, dar … doamna se ocupa pana mai ieri si cu partea de comunicare a PNL Stalpeni.

Si cum sa comunici daca isi creeaza o bula de aplaudaci? Sau comunica doar la ordin, pe care il executa, asa cum am vazut, orbeste, mentinand in secret sedinta de ieri. Asa cum spuneam, desi era atributia doameni Madalina Andrei, nu a existat nicio comunicare, niciun convocator, niciun anunt in acest sens. Nici pe facebook, nici pe email, …nimic. Totul secret, evident, secret de partid.

Si sa nu credeti ca acest secret a fost mentinut pe degeaba. Nu, doamna a fost propusa si a fost votata secretarul organizatiei locale. Mare realizare. Iar asta poate fi o lectie pentru cei interesati: partidul te rasplateste daca il servesti fara cartire.

CONCLUZIE

Prin urmare, filiala PNL Stalpeni, cea care aduce mari satisfactii PSD-ului Serbanoiu, cu ZERO % membri de partid, cu ZERO transparenta si cu ZERO opozitie, si-a ales ieri conducerea: un presedinte care a candidat singur si era sa pice pe locul doi, cu Eugen Nae, Silviu Nedelcu si Georgel Postelnicu vicepresedinti, cu un secretar care s-a asigurat ca, precum la masoni, totul va fi secret si restul de membri de partid, …membri. Toata lumea a primit functii, iar lumea pare fericita, cel mai sigur PSD Stalpeni.

In spiritul bunei credinte asigurate de transparenta astept publicarea Convocatorului, a Ordinii de Zi, a Procesului verbal de Sedinta si, daca considera domnii vopsiti in penelisti ca li s-a lezat ceva, Dreptul la Replica.

Sa traiti bine!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate