Cei trei muschetari galbejiti si „ala de la Timisoara”

Scris de Mircea Petre
539 vizualizari

Asa cum spuneam in articolele postate anterior in Gazeta de Stalpeni, filiala locala a PNL este mortul pus pe masa si care, in mod cu totul neasteptat, a miscat zilele trecute. Explicatia imediata ar putea fi acumularea de gaze in corp, cauzate de procesul de putrefactie sau frustrarile mortului care trebuia sa nu miste, dar caruia ii clatina unii masa cat sa para ca misca.

Presat de nemultumirile membrilor de partid si de articolele din mediul online, presedintele Panainte a convocat de urgenta, la Caminul de la Radesti, „biroul politic” al partidului, in fapt o „plenara largita” cu toti cei 12 membri ai partidului, ca atatia s-au adunat in sala. Evident ca scuza a fost ca 12 este mai mic decat 20, atat cat prevede nu stiu ce lege invocata chiar de conducerea PNL cu vreo saptamana in urma, la o sedinta de CL in care presa a fost invitata sa inchida usa pe dinafara. Ca o paranteza, sa ne amintim de ceea ce zicea fostul presedinte Breslasu, intr-un interviu pe care a avut amabilitatea sa ni-l dea:

„eram mai mult de 100 de membri si simpatizanti pe vremea aia… „.

Exista totusi plen, chiar si cu 12, sedinta poate sa inceapa statutar!

In esenta, plenara PNL Stalpeni a avut pe ordinea de zi doua puncte de discutie, mari si late: un raport de activitate (sic!) si proiecte strategice pentru viitor.

Punctul 1: raport de activitate (sic!).

Proiectul de activitate pus de liderul local al partidului pe ordinea de zi a facut referire la ce stia toata lumea deja: prabusirea din ultimii ani si dezastrul de la alegeri, lustruite insa cat sa rezulte victoria pe linie, ce mai!, a partidului, cu scor de neprezentare. Raport scurticel de tot, fara vorbe multe (nu ca ar fi avut ce spune), dar vorba lunga nu e buna si mai era si duminica.

Punctul 1 bis cu sudalmi, blaturi si linii directoare de partid.

Sedinta a continuat cu partea care pana la urma face toti banii, desi nu era pe ordinea de zi: urecheala tovaraseasca de partid. Si cum altii sunt intotdeauna de vina, conducerea partidului i-a bagat in sedinta pe Madalina Andrei si pe Daniel Dobrisan, pentru ca fac opozitie si destabilizeaza organizatia, neaplaudand in pozitie de drepti politicile partidului.

– Care politici, dom Panainte? Alea de blat cu PSD-ul?, sare in apararea celor doi consilierul Silviu Nedelcu.

Blat cu PSD-ul. Exact astea au fost cuvintele unui membru de partid vechi, consilier local si candidat la alegerile pentru primar. Hai! ca daca o ziceam noi, mai treaca mearga, puteam fi acuzati ca suntem rupti total de realitate, cum spunea seful domnului Panainte. Dar sa ti-o zica Silviu Nedelcu in sedinta… bad, very bad, Mr. President!

Nu mai dati, ba, like-uri la ce scrie ala de la Timisoara la Gazeta, au fost apostrofati in continuare cei din sala de alt greu al partidului, abia intrat la redistribuire pe listele de consilieri, Nae Eugen. Ca si asa nu citeste nimeni ce mazgaleste ala pe acolo. Nici la Gazeta, nici pe grupul de facebook. Nu inseamna nimic. E zero!

Supararea preedintelui Panainte s-a abatut apoi asupra consilierului Silviu Nedelcu, pentru ca acasa nu e in stare sa isi tina nevasta in frau. Pai cum adica? PNL Stalpeni vrea una si doamna Gabriela Nedelcu isi face de cap? Ca Panainte, respectiv partidul, a vrut sa o puna secretara la Liceul I.C. Petrescu pe Madalina Andrei, membru PNL, dar doamna director de atunci, doamna Nedelcu, scapata de sub controlul politic al sotului, a angajat o alta persona.

– Pai ce barbat esti domnule consilier Nedelcu, daca nevasta nu asculta de domnul Panainte? Grav.

Punctul 1 bis la bis: Dobrisan, extrema urgenta (pentru PSD).

In masina de tocat a intrat apoi Daniel Dobrisan, asupra caruia s-au napustit presedintele Lucian Panainte, Nae Eugen si Elena Postelnicu, cei trei muschetari galbejiti reprosandu-i tanarului penelist ca in sedintele de consiliu nu se intra si nu se filmeaza cum i se „scoala” fiecaruia si mai ales fara aprobarea domnului primar.

– Ai inteles? Trebuie cerut voie domnului presedinte de partid, iar el, mai departe, cere voie la domnul primar, ca d’aia e primar.

Madalina Andrei a incercat sa explice ca ea si Daniel sunt singurii care se implica in munca de partid si fac cunoscut partidul in medium online.

– E gresit, pentru ca atitudinea voastra se intoarce impotriva partidului, a replicat Nae Eugen. Trebuie sa ne intrebati mai intai pe noi!

Punctul 1: continuare cu tragere de timp

Oamenii incepusera sa cam traga cu coada ochiului la ceas, timpul trecea si toti asteptau un mea culpa, un pardon, o scuza, o… dar nimic. Toti membrii calcasera in strachini in partid, mai putin conducerea. Naivii se asteptau ca, urmare a dezastrului din PNL, sa urmeze o demisie de onoare. Ei, as! Nici gand de asa ceva.

– Bai, „ala de la Timisoara”, poate iti scrii tu demisia, ca si asa „te folosesti de tinerii din partid ca sa distrugi” mandrete de organizatie, am zice, concluzionand, la cele intamplate.

Punctul 2 al ordinii de zi (in sfarsit!)

Pe ordinea de zi mai era trecut punctul 2, strategii pentru viitor. Dar a fost amanat pentru sedinta urmatoare care e programata… nu se stie cand, probabil peste 4 ani. Timp in care cei trei galbejiti se vor bate, cum altfel, tot cu „ala de la Timisoara”.

Foto: Freepick


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate