Este Gogu un personaj negativ?

Scris de Andrei Vacaru
1,1mii vizualizari

Atunci cand s-a descarcat nervos in sedinta de Consiliu Local, primarul Serbanoiu a spus doua adevaruri:

  1. ca cei mai multi dintre cei care suntem activi si scriem la gazeta, nu locuim in Stalpeni si,
  2. ca suntem totusi la curent cu ce se intampla in comuna, pentru ca ne da informatii Gogu, Gogu fiind perceput de fapt ca o multime de „goguti”, pentru ca sunt mai multi si „sunt printre noi”, ca sa-l citez pe Gabi Serbanoiu.

Aici se termina insa „adevarurile” din spusele primarului, iar dincolo de exprimarile necivilizate gen PLM si de injuraturile spuse cu obida, primarul Serbanoiu, dar nu numai el, este din pacate un personaj dintr-un film al relei credinte.

CAND GOGU ESTE RECUNOSCUT DE AUTORITATI CA FIIND CETATEAN

Nu exista in istoria comunei Stalpeni, desi legea obliga autoritatile sa o faca, intalniri intre, pe de o parte consilieri sau primar si aparatul sau de specialitate si, pe de cealalta parte, cetatenii comunei. In lipsa acestor intalniri, ne putem intreba logic ca, daca nu exista aceasta comunicare directa, DE UNDE STIU CEI DIN CONSILIUL LOCAL SAU DE UNDE STIE PRIMARUL CARE SUNT PROBLEMELE CETATENILOR COMUNEI STALPENI?

Toti consilierii si cei din primarie, in frunte cu primarul, sunt platiti de dumneavoastra ca sa rezolve problemele care va fac traiul greu, care va pun viata si singuranta in pericol, ori care va aduc atingere intereselor dvs legitime. De unde, asadar, se informeaza acesti indivizi pusi in fruntea comunei sa o administreze, in interesul dvs?

Raspunsul ar putea fi din petitii, ori din plangerile depuse la primarie, dar cati dintre dvs ati depus asa ceva? Niciunul, atunci, de unde stiu?

Daca va uitati atent, din postarile Gogutilor si Gogutelor de pe facebook. Pentru ca exista o multime de postari pe pagina de facebook a Primariei Stalpeni care spun cam asa: „Vazand problemele cetatenilor exprimate in mediul online, primaria…” si urmeaza informatia ca a facut ceva.

Cum a fost cu hingherii, chemati sa faca poze la Caminul de la Radesti, ca si cum au rezolvat problema cainilor comunitari, urmare a comentariilor dvs de pe facebook, despre cainii agesivi din comuna. Ca au aparut dupa aceea comentarii puse de Gogu ca problema nu s-a rezolvat si la el in zona, deja este o alta problema: nu sunt bani, nu-i asa?, decat pentru salarii.

Dar de ce Gogu care il pune pe primar sa rezolve problemele este recunoscut ca fiind cetatean de catre primarie, dar cand acelasi Gogu, cand ne spune noua ca exista aceeasi problema, este personaj negativ, in ochii primarului? Legitima intrebare, asa-i?

CAND GOGU E RAUL DE PE LUME

Spuneam mai sus ca primaria isi misca fundul sa rezolve ceva doar cand exista o suma consistenta de Gogu – Cetateni care sesizeaza o problema si pune presiune vizibila pe autoritati. Problema nu este insa de cele mai multe ori deschisa, vizibila, precum cainii de pe strada, ori gunoaiele aruncate peste tot.  Ea poate fi si una despre care se obisnuieste sa se puna sub covor, ascunsa, pentru ca dezvaluirea ei le-ar afecta „emanatilor” comunei imaginea de buna credinta si ar arata adevaratele haine ale imparatului, lasandu-l in fundul gol.

Spre exemplu articolul despre sedinta de tip masonic, ultrasecreta, de la PNL Stalpeni, s-a lasat cu excluderea, din grupul de comunicare interna, a contracandidatului lui Lucian Panainte la presedintia filialei, acesta primind un mesaj ieri de genul: „Elena Panainte v-a exclus din grupul PNL Stalpeni”.

Cu alte cuvinte, dl. Daniel Dobrisan a fost identificat de „masonii” liberali locali ca fiind acel Gogu rau care le-a expus public „buna credinta” si modul stalinist in care ei isi desfasoara activitatea in filiala. Si am dat acest exemplu pentru ca Daniel este, dupa cum bine stiti, membru al echipei Gazetei de Stalpeni, in niciun caz acel Gogu de care se fereste viteazul domn Panainte care se ascunde pe facebook dupa fusta sotiei.

Insa este Daniel Dobrisan un Gogu – om rau? Pai are proiecte de hotarari de consiliu local adoptate, respinse sau inregistrate la Primarie, cum ar fi transparenta decizionala si plata impozitelor online, iar fratele sau, Vladut, sustinerea firmelor din comuna, ori masa calda pentru copii?

Cate astfel de initiative are dl. Panainte? Este rau sa incerci sa impui prin astfel de proiecte autoritatilor sa rezolve problemele din comuna? Nu, sigur ca nu, numai ca cei doi frati refuza sa se inroleze in gasca „emanatilor” comunei, asa cum din pacate a procedat o doamna si care, drept recompensa, a primit o functie de partid. Ea e buna, ca nu e Gogu, a devenit „de gasca”. Serios?

NEVOIA DE GOGU

Iata ca cetatenii au nevoie de Gogu pentru ca Gogu ia atitudine, iar cand nu o poate lua din diverse motive, spune cuiva despre problemele din comunitate: fie pe canalele deschise de autoritati, fie, atunci cand ele nu exista ori sunt blocate, pentru ei sau pentru toata lumea, pe alte canale, cum ar fi Gazeta de Stalpeni.

Si aici as dori sa ma opresc la un aspect pe care ar trebui sa-l discutam sincer:

este Gazeta de Stalpeni un lucru bun pentru comuna sau un lucru rau?

Ca sa raspundeti la aceasta intrebare aveti doua posibile metode: sa va ganditi cum era activitatea autoritatilor inainte de aparitia gazetei si cum este acum, iar a doua, sa verificati daca articolele din gazeta sunt corecte, daca exprima adevarul de la momentul scrierii lor sau daca am produs efecte benefice in comuna. Ori, si mai simplu, sa raspundeti la intrebarea: „cum ar fi daca gazeta s-ar inchide, daca am renunta si am spune ca este prea mare efortul, iar oamenii nu sunt interesati?”

Daca raspunsul este pozitiv pentru noi, ca facem ceva bun pentru Stalpeni, atunci trebuie sa stiti ca tot ce am facut ii datoram si lui Gogu, asa cum este el, femeie sau barbat, tanar sau batran, educat sau needucat, curajos sau timid, indiferent cat il urasc „emanatii” cu pretentii de vedete locale din comuna si care, in loc sa fie deschisi catre cetateni, incearca din toate puterile sa-si ascunda reaua credinta si incompetenta.

Multumim, Gogule, sa ne traiesti si sa te inmultesti. Pentru ca fara tine nu se poate produce schimbarea in bine a comunei Stalpeni. Vorbim.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate