[MESAJE] La mulți ani, România! La mulți ani, Stâlpeni!

Scris de Redacție
285 vizualizari

În zi de sărbătoare națională, parte din membrii Gazetei de Stâlpeni vă transmit următoarele mesaje:

 

„Să avem spor la treabă, spor la proiecte și mult spor la a fi oameni buni. Avem multe calități, iar cel mai important lucru este să trecem peste teama de a face bine celor de lângă noi.

Am fost mințiți și dezamăgiți mereu și ne este teamă să nu pățim din nou aceeași dezamăgire. Dar tocmai de aceea trebuie să avem curaj și să nu renunțăm, să arătăm tuturor că bunătatea va învinge mereu și că cea mai mare mândrie este să faci bine și să fii un om bun!

La mulți ani, România! La mulți ani, Stâlpeni! La mulți ani, oameni buni!”

Daniel Dobrișan

„Sunt mulți oameni de bine în comună, harnici, cinstiți, inteligenți. Oare așa rău am ajuns de ridicăm în slăvi nulitățile și dăm de pământ cu oamenii valoroși?

Bunica mea spunea că omului i se citește pe chip răutatea sufletului, cei întunecați la suflet fiind întunecați și urâți și la chip.

Propun să ne curățim de răutate și să lăsăm lumina postului să intre în sufletele noastre.  Să rămânem în sufletul luminat și cu chipul frumos, iar adevărul să triumfe.

Doamne ajută, tuturor! La mulți ani, România, La mulți ani, români de pretutindeni! La mulți ani ,tuturor ce poartă numele Sfântului Andrei!”

Aurora Ionescu

„Dacă ziua de 1 Decembrie este prilej de sărbătoare, cu grătare încinse, muzică și voie bună, aș dori ca noi toți, românii, să ne amintim și de însemnătatea acestei zile. Trăim cu toții vremuri grele, ne facem griji pentru ce va urma pentru noi și copiii noștri, iar patriotismul dispare lăsând loc în inimile noastre îndoielilor și ideii că „așa ne este scris”.

Cum bine știm, soarta ne-o mai facem și noi, ajungând să avem această soartă cu acordul nostru, prin votul nostru, îmbrobodiți de minciunile aleșilor noștri.

În loc să se promoveze țara, patriotismul, cultura românească, se promovează non-valori pe bandă rulantă sub ochii celor care încă mai au puțină demnitate. Așa că, înainte de a umple cerul României cu nori de fum de la grătare, cu muzică dată la maximum, cu râuri de băutură în pahare, să ne gândim la vecinii noștri al căror cer este acoperit de norii negri ai războiului și în eter se aud strigătele de durere și de disperare pentru cei uciși, răniți, flămânzi și fără adăpost.

Să ascultăm imnul României și să-I mulțumim lui Dumnezeu că sărbătorim această zi în PACE!

La mulți ani,  România! La mulți ani, români! La mulți ani, Stâlpeni!”

Gheorghe Nicolae

„1 Decembrie pare a fi singura zi din an în care toată lumea sărbătorește că e român. Mi-ar plăcea ca din 2023 să ne comportăm ca și cum ar fi 1 Decembrie în fiecare zi.

La mulți ani!”

Ionela Birea

„Unirea de acum un veac a fost izbânda unui neam care și-a dorit să trăiască în același spațiu pentru un bine mai mare și o identitate națională de nezdruncinat.

Astăzi, mai mult ca oricând, avem șansa de a reface, după un război mondial tragic și ani negri de dictatură, acea națiune care, unită, a fost cândva una dintre cele mai mari națiuni ale Europei, dar care pare să fi uitat asta, înecați fiind în slogane populiste și conduși de indivizi insipizi.

„Cu oameni mici faci lucruri mici, cu oameni mari, faci ca lucrurile mici să ajungă mari”, spune o vorbă înțeleaptă. Ce îmi doresc eu de 1 decembrie este să nu lăsăm ca oamenii mici să ne decidă viitorul, de pe funcții obținute pe bani și pe influență politică și de pe care, niciodată, nu pot și nu vor să facă lucruri mari pentru țară și pentru comună.

La mulți ani, România! La mulți ani, Stâlpeni, oriunde te-ai afla!

Andrei Văcaru


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate