[METEO] Avertizare de caniculă cod galben și cod portocaliu pentru Stâlpeni și zonele apropiate

Scris de Redacție
175 vizualizari

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o avertizare de caniculă, valabilă pentru zilele de 10 și 11 iulie, în întreaga țară. Conform ANM, valul de căldură va persista și se va intensifica, aducând temperaturi extreme și disconfort termic accentuat.

Cod galben pentru 10 iulie

În data de 10 iulie, zona comunei Stâlpeni, ca de altfel întreaga țară, va fi afectată de un val de căldură persistent. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Nopțile vor fi tropicale, cu minime ce nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

În aceeași perioadă, în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, temperaturile maxime vor urca înspre 37 – 39 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar nopțile vor rămâne tropicale.

Cod portocaliu pentru 11 iulie

În data de 11 iulie, valul de căldură va continua să afecteze comuna Stâlpeni. Temperaturile vor fi cuprinse între 37 și 39 de grade Celsius, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind 80 de unități și nopți tropicale. Avertizarea de Cod Portocaliu (vezi harta) acoperă Banatul, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș.

ANM avertizează că valul de căldură va persista și în zilele următoare, iar evoluția fenomenelor meteorologice va fi monitorizată continuu. Medicii vă recomandă să luați măsuri de precauție, să vă hidratați și să evitați expunerea prelungită la soare.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate