[FONDURI EUROPENE] Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” Stâlpeni, beneficiar al încă unui proiect destinat învățământului profesional și tehnic

Scris de Andrei Vacaru
181 vizualizari

Conform anunțului făcut de doamna profesor Maria Anca pe facebook, Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” din Stâlpeni a obținut o nouă reușită, devenind beneficiar al unui proiect finanțat prin Fondul Social European Plus (FSE+).

Începând cu anul școlar 2024-2025, liceul va implementa proiectul „Adaptarea serviciilor educaționale adresate elevilor și personalului didactic din învățământul profesional și tehnic – Stagii de practică pentru elevi”. Acest proiect face parte dintr-un apel destinat mai ales regiunilor puțin dezvoltate, având un buget total de 102,37 milioane de euro pentru sprijinirea a 40.000 de elevi din învățământul profesional, tehnic și dual.

Programul de finanțare urmărește să îmbunătățească accesul, atractivitatea și calitatea învățământului profesional și tehnic. Proiectele eligibile primesc finanțări cuprinse între 201.000 și 500.000 de euro, iar beneficiarii sunt unități școlare și inspectorate școlare. Printre activitățile eligibile se numără derularea stagiilor de practică pentru elevi și dezvoltarea competențelor antreprenoriale, inclusiv a celor antreprenoriale verzi.

Bugetul alocat apelului de proiecte este distribuit astfel: 91.999.482,35 euro pentru regiunile mai puțin dezvoltate și 10.376.100 euro pentru regiunea mai dezvoltată București-Ilfov. Pentru acest program de finanțare, Uniunea Europeană contribuie prin Fondul Social European Plus (FSE+) cu 78.199.560 euro (85%), iar contribuția națională este de 13.799.922,35 euro (15%). În regiunea București-Ilfov, FSE+ acoperă 40% din costuri (4.150.440 euro), iar contribuția națională reprezintă 60% (6.225.660 euro).

Rezultatele așteptate includ realizarea stagiilor de practică, formarea și certificarea elevilor, încheierea contractelor de parteneriat și promovarea învățământului profesional și tehnic, cu accent pe meseriile verzi. Durata maximă a proiectului este de 24 de luni, iar grupul țintă este format din elevi din învățământul profesional, tehnic și dual.

Prin acest proiect, Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” oferă o oportunitate excelentă elevilor claselor IX-XII și XI profesional de a se pregăti pentru viitorul profesional într-un mediu dedicat și suportiv. Absolvenții de clasa a VIII-a au astfel șansa de a se orienta către un liceu ce prioritizează formarea competențelor practice și antreprenoriale, pregătindu-i pentru piața muncii.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate