Opinia unui tanar despre ideea de informare

Scris de Catalin Arsene
568 vizualizari

In ultimele saptamani am inceput sa nu-i inteleg pe „oamenii informati” despre evenimente.

Probabil ii stiti si voi, din online sau aveti cel putin 2-3 cunostinte. Sunt aia de citesc zilnic stiri, emit opinii despre ele, dezbat pareri.

Am ajuns sa cred ca e doar un fetish ciudat si cam atat. Acestia nu se informeaza ca sa faca ceva in legatura cu „chestiile”. Nu! Se informeaza pentru ca au nevoie de subiecte de discutie.

Ba mai mult, cumva, absurd, dupa ce molfaie si dezbat informatia, au impresia ca au facut un act social util. Se simt superiori plebei care nu stie nimic si nu face nimic.

Nici ei nu fac nimic, dar macar stiu! Cu siguranta e mai bine, nu?

Nu! De ce sa te informezi de „chestii” neplacute daca nu ai de gand sa faci nimic in legatura cu ele? O faci doar asa, ca sa ai subiecte cu care sa imbii alti obositi la discutie? Sa pari tu la final inteligent si plin de personalitate?

Un obicei toxic. Asta de a trancani despre subiecte fara a le influenta cu nimic. A se vedea discutiile despre activitatea de impadurire a lui Daniel Dobrisan.

Mai bine nu esti informat. Iti recunosti ca nu ai de gand sa faci nimic cu informatia aia si faci altceva. Te uiti la „Puterea dragostei” sau orice altceva, nu stiu, ceva care sa nu produca zgomot inutil.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate