[CADASTRU] Înregistrarea gratuită a proprietăților la Stâlpeni a luat viteza dorită de autorități

Scris de Andrei Vacaru
366 vizualizari

După campania de informare, la care au contribuit funcționarii publici ai primăriei, dar și Gazeta de Stâlpeni, astăzi s-a constatat o participare semnificativă a cetățenilor, aceștia prezentându-se în număr considerabil pentru înregistrarea proprietăților.

După articolele apărute în Gazeta de Stâlpeni și postările pe sursele online aflate la dispoziția primăriei, echipa de funcționari publici care se ocupă de acțiunea de cadastrare sistematică gratuită a afișat anunțuri informative în locuri publice și a distribuit foi scrise în cutiile poștale ale sectoarelor din satul Livezeni, în ziua de 16 august 2023. Toate acestea au adus în prim-plan interesul sporit al comunității față de procesul de înregistrare gratuită a imobilelor.

Astfel că astăzi, sediul primăriei Stâlpeni a fost luat cu asalt de foarte mulți cetățeni hotărâți să înceapă procesul de înregistrare. Munca comună a funcționarilor și a unui reprezentant al firmei de cadastru a asigurat o desfășurare eficientă a procesului, încurajând o cooperare activă între cetățeni și specialiști. Pe hartă s-au identificat numerele sectoarelor în care fiecare proprietar deține bunuri imobile. Chiar dacă informațiile despre locație erau aproximative, aceste detalii vor constitui baza planurilor cadastrale, urmând a fi confirmate ulterior.

Eforturile de cadastrare sistematică nu se opresc aici. În săptămâna următoare, Primăria Stâlpeni va continua campania de informare și mobilizare și în restul comunei. De asemenea, vor continua să fie colectate documentele necesare de la cetățeni, iar în data de 24 august 2023, reprezentanta firmei de cadastru, doamna L. P., va reveni pentru a prelua actele și pentru a oferi răspunsuri la întrebările cetățenilor interesați.

Scopul fundamental al acestei inițiative este înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și de carte funciară. Prin intermediul acestui proces, se dorește crearea unui cadru transparent și securizat pentru tranzacțiile imobiliare, facilitând astfel o evidență exactă și actualizată a proprietăților din comunitate. Prin înregistrarea gratuită a imobilelor, fiecare proprietar contribuie la consolidarea drepturilor sale de proprietate și la rezolvarea unor situații de incertitudine privind locația sau suprafețele exacte deținute.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să luați legătura cu doamna inspector din Primăria Stâlpeni, Dana Chira, la numărul de telefon 0722123377.

 

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate